23.4.2024 9:28
Breaking News

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić sastao se sa ministrom vanjskih poslova Turske, Ahmetom Davutogluom

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić sastao se u Budvi sa ministrom vanjskih poslova Turske, Ahmetom Davutogluom, koji boravi u trodnevnoj posjeti regionu.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo povodom dobrih i sadržajnih bilateralnih odnosa, kao i pozitivnim kontinuitetom političkih i radnih kontakata između zvaničnika Crne Gore i Turske.

Tokom sastanka posebno je bilo riječi o unapređenju međudržavnog partnerstva i saradnje u oblasti ekonomije, energetike, turizma, te u tom kontekstu razmotrena mogućnost prenosa turskog iskustva u oblasti visokog turizma.

Potpredsjednik Lukšić se zahvalio na podršci Turske našim evroatlantskim i evropskim aspiracijama i iskazao interesovanje za potpisivanje Okvirnog sporazuma u vojnim oblastima obuke, nauke i tehnike.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o novom konceptu Zapadnobalkanska šestorka i istakli da su regionalne incijative važan mehanizam u cilju podsticanja daljeg evropskog puta država regiona i čvršćeg povezivanja projekata od obostranog interesa.

Izvor : http://www.mvpei.gov.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.