25.5.2024 4:32
Breaking News

Povećava se broj letova Turkish Airlines-a

Galip u posjeti Aerodromima CG: Povećava se broj letova Turkish Airlines-a

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip sa saradnicima, posjetio je Aerodrome Crne Gore, gdje je razgovarao sa izvršnim direktorom tog preduzeća, Danilom Orlandićem.

Uz osvrt na dosadašnju uspješnu saradnju dvije države, razmatrana je mogućnost produbljivanja odnosa između Crne Gore i Turske u oblasti vazdušnog saobraćaja, kao i mogućnosti za povećanje obima saobraćaja između dvije zemlje. Konstatovano je da je uspješna saradnja između Aerodroma Crne Gore i „Turkish Airlines“-a krunisana ove sezone sa dvanaest letova sedmično, a taj broj bi sljedeće sezone mogao bitiznatno veći – navode iz Aerodroma Crne Gore.

Orlandić je upoznao ambasadora Galipa sa postojećim stanjem na aerodromima u Podgorici i Tivtu, kao i mjerama koje su preduzete da bi se putnici osjećali komfornije.

– Imajući u vidu značajnu podršku koju Vlada Republike Turske pruža Crnoj Gori, bilo je riječi i o saradnji između crnogorskih i aerodroma u Istanbulu, kroz ekspertsku podršku i edukaciju službenika u oblasti aerodromskih poslova. Ambasador Galip je istakao izuzetan napredak koji je Crna Gora napravila u posljednjih deset godina, a posebno napredak u oblasti pružanja usluga u vazdušnom saobraćaju koje su u nadležnosti Aerodroma Crne Gore – zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.