21.4.2024 12:52
Breaking News

Predsjednik TIKA-e Serdar Cam posjetio Bar: Imate prelijepu državu i grad

Predsjednik Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Serdar Cam, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posjetio je danas primorski grad Bar, gdje je sa saradnicima i predstavnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori obišao Islamski kulturni centar i džamiju Selimiju.

 Cam je zajedno sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem posjetio Islamski kulturni centar i džamiju Selimiju, koja je otvorena u maju 2014. godine, a čiji je završetak izgradnje finansirala TIKA.

 U sklopu posjete Baru, Cam se sastao i sa predsjednikom opštine Zoranom Srzentićem. Prvi čelnik barske opštine zahvalio se TIKA-i na donaciji koju je ova agencija prošle godine uručila Opštoj bolnici u Baru, čiji je direktor donedavno bio Srzentić.

 S druge strane, Cam je istakao da su se dobri odnosi između dvije države pokazali kroz istoriju, a pokazuju se i danas.

 “Imate prelijepu državu, prelijep grad i nadamo se da će Islamski kulturni centar doprinijeti da ovaj turistički grad ima još više turista”, poručio je Cam u razgovoru sa Srzentićem.

 Predsjednik TIKA-e se danas u Baru susreo i sa predsjednikom Odbora Islamske zajednice u Baru Suljom Mustafićem, kao i sa Seadom Šlakovićem, građaninom Bara, koji govori staroturski jezik i koji je napravio turski rječnik.

 Podsjećamo, Cam je juče u Rožajama svečano otvorio džamiju Mekke-i Mukerreme, nakon čega je posjetio Dom zdravlja u Rožajama, gdje je svečano otvorio očnu kliniku, čije je opremanje finansirala TIKA.

 U okviru posjete Rožajama, predsjednik TIKA-e je svečano otvorio predškolsku ustanovu u ovom gradu, kao i hatirnamu džamije Sultana Murata II.

 Tokom posjete Rožajama, Cam se sastao i s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Rafetom Husovićem, kao i sa predsjednikom opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.