26.9.2023 14:13
Breaking News

Predsjednik TIKA-e Serdar Cam svečano otvorio četiri objekta u Rožajama

Predsjednik Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Serdar Cam boravio je danas u posjeti Crnoj Gori, gdje je u Rožajama prisustvovao otvaranju objekata u čijoj je izgradnji učestvovala TIKA.

 Na početku svoje posjete Rožajama, Cam je, zajedno sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem, svečano otvorio džamiju Mekke-i Mukerreme. On je kazao da projekti koje realizuje TIKA doprinose održavanju kulture i tradicije dvaju naroda.

 “Mi kroz vas pokušavamo održati kulturu i tradiciju. Ovo je jedan projekat koji možda nije nosio neki veliki finansijski teret, ali naš cilj jeste da se što češće okupljamo, i ovo je simboličan primjer koliko mi poštujemo jedni druge. Nadam se da će se ta tradicija nastaviti”, rekao je Cam.

 Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić iskazao je zadovoljstvo zbog pomoći koju Turska pruža Crnoj Gori.

 “Ovaj narod je uvijek bio svjestan da ga posebnim čini samo vjera i svoj identitet. Želim da se zahvalim Turskoj i turskom narodu. Pored toga što za svaki naš projekat imaju svoj udio, došlo je vrijeme da i objekte koje oni nisu sagradili, da ih rekonstriušu. TIKA, turski narod i Turska država ne pomaže samo Islamskoj zajednici, već sve ustanove u ovoj državi. Danas će TIKA otvoriti i očnu kliniku, tako da mogu reći da nas TIKA liječi i tjelesno i duhovno”, kazao je u svom obraćanju reis Fejzić.

 Nakon svečanog otvaranja džamije, Cam je posjetio Dom zdravlja u Rožajama, gdje je svečano otvorio očnu kliniku, čije je opremanje finansirala TIKA.

 U okviru posjete Rožajama, predsjednik TIKA-e je svečano otvorio predškolsku ustanovu u ovom gradu, kao i hatirnamu džamije Sultana Murata II.

 Cam se danas u Rožajama sastao i s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Rafetom Husovićem, kao i sa predsjednikom opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem.

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.