24.9.2023 8:27
Breaking News

Predstavljamo Milka Bjelicu crnogorskog košarkaša člana evroligaša Darušafake

Portal CrnaGoraTurska u okviru svojih aktivnosti ima za cilj da predstavi svojim čitaocima sve uspješne pojedince sa prostora Crne Gore koji su svoj angažman i slavu stekli u Republici Turskoj.

Znamo da Turska ulaže ogromna sredstva u sportove a najviše u fudbal i košarku, te je zbog toga turska košarkaška liga uz špansku ligu jedna od najboljih i najkvalitetnijih u Evropi.

Sama činjenica da se u Top 16 fazi Evrolige nalaze tri turska predstavnika govori o jačini lige. (Fenerbahče, Anadolu Efes i Darušafaka Doguš).

Danas predstavljamo Milka Bjelicu, reprezentativca Crne Gore koji nastupa za tim Darušafaka Doguš.

Milko Bjelica je rođen 4 juna 1984. Svoju profesionalnu karijeru je počeo u Crvenoj Zvezdi gdje je proveo 5 sezona. Nakon toga nastupao je u njemačkoj Bundesligi za timove Braušvajgna i Kelna, kasnije u Lijetuvos Ritas gdje je proveo 3 sezone od 2008-2011 i gdje je odigrao prvi meč u Evroligi. 2013 godine počinje njegova karijera u turskim prvoligašima, prvo Anadolu Efes 2013-2015 i od 2015 je član Darušafake Doguš. 2015 godine je sa Anadolu Efesom postao prvak kupa Turske.

Darušafaka Doguš je novi klub turske lige koji ulaže ogromna sredstva i sama činjenica da se na kormilu ekipe nalazi Oktay Mahmuti, rođen u Skoplju i dugogodišnji trener Anadolu Efesa, a takođe je bio trener Galatasaraja, Benetona iz Italije, govori o velikom i ozbiljnom projektu ove ekipe.

Milko Bjelica na dresu nosi broj 51. Klupski drugovi Milka Bjelice su Emir Preldžić, Luke Harangody, Marcus Slaughter, Jamon Gordon, Manuchar Markoishvili, Reggie Redding, Oguz Savaš, Semih Erden, Ender Arslan, Scottie Wilbekin, Furkan Aldemir itd.

Interesantno je da Milko Bjelica ima dvije sestre, stariju Milku koja igra sa žensku košarkašku reprezentaciju Crne Gore i mlađu Anu koja igra za odbojkašku reprezentaciju Srbije.

www.crnagoraturska.com

 

Check Also

Minimalan poraz kadeta od Turske

Nakon remija u prvoj utakmici (1:1), naša mlađa kadetska reprezentacija poražena je od Turske u …