25.5.2024 4:30
Breaking News

Važna donacija TIKA-e za zdravstvenu infrastrukturu u Crnoj Gori

Programska Kancelarija TIKA Podgorica nastavlja sa realizacijom projekata u Crnoj Gori. 18 februara 2016 godine održana je svečana ceremonija otvaranja projekta koji je realizovan u saradnji sa Programom Stomatologije koji se nalazi pri Medicinskom Fakultetom Univerziteta Crne Gore.

Pomenutom programu je doniran ortopan aparat sa telerentgenom, a uz njega je i adaptiran već postojeći rentgen kabinet.

Svečanom otvaranju su prisustvovali ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, dekan medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Goran Nikolić, rukovodilac programa stomatologije Jasminka Andjelić, predstavnici ministarstva zdravlja Crne Gore i predstavnici Turske Agencije za medjunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA.

Ambasador Galip je u svom govoru naglasio da je Republika Turska uvijek uz građane Crne Gore, i da će pomenuti projekat biti od značaja i pacijentima koji će koristiti preglede u rentgen kabinetu a takođe i profesorima i studentima stomatologije. Zahvalio se svim prisutnima i poželio puno uspjeha profesorskom kadru u daljem radu a učenicima poželio puno uspjeha u usavršavanju savremenih tehnologija pregleda u stomatologiji.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Mustafa Jaziđi je naglasio da je pomenutom donacijom po prvi put u nekoj državnoj ustanovi obezbijeđen besplatan pregled za pacijente i korisnike ove vrste pregleda i izrazio zadovoljstvo što građani više neće morati da novčano plaćaju za ovu vrstu pregleda u privatnim poliklinikama . Isto tako naglasio je da je srećan što su poboljšani uslovi pohađanja nastave za studente programa stomatologije jer donacijom ovog aparata je omogućeno savremeno usavršavanje u praktičnom dijelu nastave koji je veoma bitan za smjer stomatologije.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore se zahvalio kancelariji TIKA-e na nesebičnoj podršci programu stomatologije i zahvalio se i na donaciji koja je završena u Kliničkom centru Crne Gore kroz adaptaciju i donaciju kompletnog Urgentnog bloka Kliničkog Centra Crne Gore.

Zahvaljujući pomenutoj donaciji pretpostavlja se da će godišnje oko pet hiljada pacijenata moći koristiti usluge panoramskog snimanja u pomenutom rentgen kabinetu.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.