21.4.2024 13:17
Breaking News

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i proizvođači na sajmu u Turskoj

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i poljoprivredni proizvođači iz Crne Gore posjetili su VIII Međunarodni sajam poljoprivrede, uzgoja stoke, prerade i mliječne industrije koji se održava u Adani (Turska), od 19. do 23. novembra.
Generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj u ministarstvu poljoprivrede Darko Konjević sajam posmatra kao priliku za upoznavanje sa savremenim tehnologijama i mehanizacijom, čija nabavka će se podržavati i kroz predstojeći poziv IPARD like, a sve u cilju podizanja konkurentnosti crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.
“Sajam je bio odlična prilika da se predstavnici crnogorske delegacije upoznaju sa trendovima u oblasti poljoprivrede, posebno kada je riječ o savremenoj poljoprivrednoj mehanizaciji, objektima za proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru, sistemima za navodnjavanje i drugoj opremi i tehnologiji”, saopštemo je iz Ministarstva za poljoprivredu I ruralni razvoj.
Dejan Jovović, poljoprivredni proizvođač iz Danilovgrada, izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da se upozna sa novim trendovima u sjemenarskoj i rasadničkoj proizvodnji, ali i novom mehanizacijom koju planira da kupi kroz najavljeni poziv IPARD like. Jovović se bavi plasteničkom proizvodnjom i na prostoru od 11.000 kvadrata uzgaja različite vrste povrća i začinskog bilja, dok na otvorenom prostoru obrađuje skoro 20 hektara zemlje, takođe za proizvodnju povrća. Planira da unapređuje biznis na porodičnom gazdinstvu.
Na sajmu ponudu je predstavilo oko 300 kompanija iz svijeta, što će imati priliku da vidi oko 150.000 posjetilaca.
Posjetu je organizovala Privredna komora Crne Gore i najveći organizator sajmova u Turskoj, firma TUYAP, i njihovo predstavništvo za Balkan, Adonis (Skoplje).

www.cdm.me
Foto: www.skyscrapercity.com

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.