18.7.2024 3:30
Breaking News

TIKA podijelila sadnice jabuke i kruške poljoprivrednicima u selu Bistrica u Bijelom Polju

U sklopu projekta pod nazivom “Razvoj voćarstva u Crnoj Gori” Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore je podijelila 5 hiljada sadnica jabuke i kruške poljoprivrednicima (preko 50 domaćinstava) u selu Bistrica u Bijelom Polju.

Projekat je započet sa ciljem da se iskoriste potencijali poljoprivrednog razvoja u Crnoj Gori te uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i profesora Poljoprivrednog Fakulteta izabrani poljoprivrednici su edukovani na ovu temu. Nakon pomenutog programa edukacije i ispitivanja klimatskih i terenskih uslova u selu Bistrica u Bijelom Polju odlučeno je da se odabranim poljoprivrednicima podijele sadnice jabuke i kruške.

Koordinator TIKA kancelarije u Podgorici Mustafa Yaziđi je u obraćanju poljoprivrednicima istakao da će u narednom periodu poljoprivednicima biti i obezbijeđena podrška u održavanju kroz  zaprašivanje i da će se pomenuti projekat nastaviti i narednih godina i u ostalim krajevima Crne Gore. Projekat takođe ima za cilj da oživi ekonomiju u regionu, sa tim što će manji broj stanovnika isljevati ruralna područja i na taj način imati  doprinos na mikro i makro parametre razvoja ekonomije u Crnoj Gori.

Na kraju programa su uz prisustvo nadležnih iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore dodijeljene sadnice već odabranim poljoprivrednim domaćinstvima.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.