14.4.2024 9:20
Breaking News

PREDSTAVNICI „TIKE” U BERANAMA

Šef kancelarije Turske razvojne agencije “TIKA” u Crnoj Gori, gospodin Mustafa Yazici sa svojim saradnicima boravio je u Beranama.Tom prilikom on je obišao i novosagrađeni objekat Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama  gdje su ga potpredsjednik Opštine, Braho Adrović i predstavnica centra, Maja Dakić upoznali o pripremama za početak rada ove ustanove za čije je opremanje “TIKA” izdvojila oko 30.000 eura.

Potpredsjednik Opštine Braho Adrović zahvalio se predstavnicima Turske agencije za razvoj “TIKA” na dosadašnjoj, izvanrednoj saradnji kao i za najnoviju donaciju za  opremanje dnevnog centra kancelarijskim i učioničkim namještajem i pomagalima, uključujući i senzornu sobu s kojom će  djeca sa posebnim potrebama iz Berana  prvi put  biti u prilici da se sretnu i u njoj borave. Osim ovoga uz pomoć sredstva “TIKE”, a u saradnji sa Opštinom Berane  prije dvije godine izgrađena je mini – zaobilaznica u Petnjici. Beranska opština je konkurisala i sa dva nova projekta kod “TIKE” za nastavak zaobilaznice u Beranama   i za izgradnju zgrade za potrebe nove opštine Petnjica.

Šef kancelarije “TIKE” u Crnoj Gori, Mustafa Yazici je izrazio zadovoljstvo što je Turska razvojna agencija  bila u prilici da pomogne u opremanju Dnevnog centra kako bi boravak djece sa posebnim potrebama bio što ugodniji. Kada su u pitanju novi projekti o njima će se raspravljati u centrali “Tike” u Ankari, a kakva će biti odluka znaće se početkom naredne godine.

U znak zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji potpredsjednik Opštine Braho Adrović  direktoru TIKE za Crnu Goru Mustafi Yazici uručio je Opštu Monografiju Berana.

http://www.berane.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.