18.7.2024 3:58
Breaking News

Prezentacija Crne Gore na Hadžettepe Univerzitetu

Hadžettepe Univerzitet u Ankari već drugu godinu organizuje dan internacionalnih studenata. Hadžettepe Univerzitet na originalnom jeziku Hacettepe ima oko 36.000 studenata, 14 Fakulteta, 14 Instituta, 2 Više škole, 6 Zanatskih viših školi i 45 Centara za istraživanje.Poznat je po fakultetu medicine  i univerzitetskoj bolnici.

Ambasada Crne Gore u Ankari u saradnji sa Hadžettepe Univerzitetom je i ove godine uzela učešće na posebnom danu Univerziteta posvećenom stranim studentima i bila prisutna sa štandom na kojem su imali priliku posjetioci da se upoznaju sa studentima iz Crne Gore koji studiraju na Hadžettepe Univerzitetu i promotovnim materijalom o Crnoj Gori za koju već postoji veliko interesovanje kada su u pitanju turističke posjete, a pored toga veliko interesovanje za posjete akademskih građana Turske Crnoj Gori i uopšte Balkana.

U Ankari studira oko 30 studenata iz Crne Gore i nekoliko njih je na pomenutom Univerzitetu Hadžettepe koji su danas neumorno radili na promovisanju svoje zemlje i pokazali želju i sposobnost za unapređenje odnosa Crne Gore i Turske.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.