14.4.2024 9:13
Breaking News

Razgovarano o saradnji Turske i opštine Bijelo Polje

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić sa saradnicima razgovarao je danas sa ministrom urbanizma i razvoja životne sredine Turske Idrisom Gullucem, ambasadorom Turske u Crnoj Gori Mehmetom Nijazom Tanilirom i predstavnicima Agencije TIKA o budućoj saradnji i projektima koji bi interesovali turske investiture.

Predsjednik Žurić je kazao da ova posjeta pokauzuje interesovanje koje vlada za Crnu Goru i Bijelo Polje u Republici Tursku, koja je prepoznat partner za različite oblasti investicija do striktno onoga što zagovara i čime se bavi ministar Gulluce – uređenje prostora.

– Jedna od najvažnijih stvari u Bijelom Polju je izgradnja mreže za prečišćavanje otpadnih voda i postrojenja – kolektora, vrijednog 25 miliona eura, za šta je tender upravo u toku. Osim te teme, sa ministrom Gullucem cemo pokuštati da markiramo još neke tačke interesovanja, koje bi mogle biti ponuđene turskim investitorima, jer u više navrata, što kroz angažman turskog ambasadora, što kroz predstavnike agencije TIKA, kroz sastanke i kontakte crnogorsko – turskog prijateljstva imali smo priliku da prezentujemo naše potencijale. Ovaj sastanak nam daje mogućnost da te razgovore konkretizujemo, kazao je predsjednik Žurić.

Ministar Gulluce je naglasio da u Turskoj živi puno ljudi koji su porijeklom iz Crne Gore, te da dosta studenata iz Crne Gore stiče obrazovanje u Turskoj.

– Razgovarao sam sa ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem u budućoj saradnji dva ministarstva. Razgovarali smo o potpisivanju sporazuma u pogledu urbanizma, posebno u glavnom gradu, kazao je ministar Gulluce.

Nakon sastanka, u saradnji Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije i Ambasade Turske u Crnoj Gori, u kući Rista Ratkovića otvorena je izložba grafika turskog autora Ćemala Akildiza, koju su otvorili turski ambasador Tanilir i predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković.

www.bijelopolje.co.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.