14.7.2024 3:10
Breaking News

Približavanje Crne Gore NATO savezu je važno za turske investitore

Tokom službene posjete Turskoj, potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović je istakao da je pozivnica za članstvo koju je NATO poslao Crnoj Gori izuzetno važna i pozitivna za sve turske investitore koji planiraju ulagati u toj zemlji.

Husović predvodi delegaciju zvaničnika iz Crne Gore i Srbije koju je danas primio guverner turske regije Duzce Ali Fidan, prenosi Anadolija.

Tokom prijema Fidan je izrazio zadovoljstvo posjetom prijatelja iz Crne Gore i Srbije i izrazio nadu da će i taj susret doprinijeti intenziviranju regionalne saradnje na polju kulture i ekonomije.

Ukazujući na dobre odnose Crne Gore i Srbije sa Turskom, Husović je kazao da je Turska strateški partner koji gaji sve intenzivniju saradnju na svim poljima sa obje te zemlje.

“Zahvaljujemo se Turskoj na podršci integracije Crne Gore u NATO. Dobili smo pozivnicu za članstvo u tom savezu, a to je izuzetno važno za sve turske investitore koji planiraju ulagati u Crnoj Gori. Pored tradicionalnih, vjerskih i rodbinskih veza, nas vežu i mostovi ekonomske saradnje”, kazao je Husović.

Na upit novinara da komentira aktuelne diplomatske tenzije između Turske i Rusije, Husović je kazao da se Crnogorci mole da Turska što prije riješi problem sa terorizmom i da prevaziđe sve probleme i nesuglasice sa Rusijom i drugim zemljama u regiji.

Ističući da će Crna Gora uskoro postati članica NATO-a, Husović je kazao da Podgorica s Ankarom dijeli istu poziciju i stav kada je riječ o saradnji s Moskvom.

“Mi Tursku znamo kao zemlju koja iz svakog problema izađe jača i sada očekujemo da tako bude i sa aktuelnim problemima”, zaključio je Husović.

Delegacija u kojoj su i načelnici Novog Pazara Meho Mahmutović i Rožaja Ejub Nurković, se sastala i sa načelnikom Duzcea Mehmetom Kelesom i predsjednikom Trgovinske komore u toj regiji Fahtijem Cakirom.

bosnjak.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.