14.4.2024 10:10
Breaking News

“Prijateljstvo CG i Turske biće učvršćeno savezništvom unutar NATO-a”

Nikolić je, kako se navodi, pozdravio najavu predstojeće posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj GoriPrijateljski odnosi Crne Gore i Turske biće učvršćeni formalnim savezništvom unutar NATO-a, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora te države u Podgorici, Serhata Galipa.

„Iako Turska i Crna Gora ne dijele zajedničku granicu, Galip je istakao da Turska Crnu Goru smatra svojim susjedom, čije prijateljstvo dodatno učvršćuje veliki broj iseljenika iz Crne Gore koji žive i rade u Turskoj“, saopšteno je iz Skupštine.

Galip je, kako se navodi, naglasio da će Crna Gora u Turskoj, među NATO saveznicima, imati najbliskijeg saveznika i biti snažna podrška daljem razvoju i napretku Crne Gore.

U saopštenju se kaže da je Nikolić pozdravio najavu predstojeće posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori, kao i održavanje poslovnog foruma.

„To će dati novi zamajac ekonomskom razvoju Crne Gore i jačanju odnosa dvije države“, ocijenio je Nikolić.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Turska međunarodna agencija za saradnju i razvoj pruža u realizaciji brojnih razvojnih projekata u Crnoj Gori, i posebno pozdravio plan te organizacije da za tekuću godinu realizuje projekte iz budžeta koji iznosi šest miliona EUR.

To, kako je saopšteno, predstavlja najveći iznos novca koji je opredijeljen nekoj zemlji na Zapadnom Balkanu.

Navodi se da je na sastanku iskazana potreba za intenziviranjem parlamentarne saradnje na nivou skupštinskih odbora kao i međuparlamentarnih grupa prijateljstva.

vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …