29.5.2024 0:04
Breaking News

Prijave na program stipendiranja studenata u Turskoj počinju 10. januara

U saopćenju YTB-a navodi se da se radi o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja te da ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara

Ankara

Prijave na program stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari”, koji svake godine provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB), bit će otvorene od 10. januara, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju YTB-a navodi se da se radi o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja te da ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara.

Turska, u kojoj studiraju studenti iz svih dijelova svijeta, i ove godine kroz program “Turkiye Burslari“ namjerava svoja vrata otvoriti desetinama hiljada mladih ljudi.

Svi zainteresirani prijave mogu poslati putem internet portala “www.turkiyeburslari.gov.tr”.

Na program stipendiranja mogu se prijaviti kandidati koji žele studirati na dodiplomskom, postdiplomskom i doktorskom programu.

Program stipendiranja ”Turkiye Burslari”, koji finansira turska Vlada, obuhvata redovne ili kratkoročne studijske programe na vodećim univerzitetima u Turskoj.

Cilj ovog programa stipendiranja je kvalitetno obrazovanje budućih lidera koji će dodatno jačati međusobno razumijevanje i saradnju između zemalja i naroda.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.