18.7.2024 3:47
Breaking News

Turkish Airlinesu status “Diamond”, najviša ocjena u zaštiti zdravlja putnika tokom pandemije

Nastavit ćemo raditi predano kako bismo našim putnicima pružili najbolje moguće putničko iskustvo, poručio je predsjednik Upravnog odbora Turkish Airlinesa Ilker Ayci

Istanbul

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) dobila je status “Diamond”, što je najviša ocjena u kategoriji zaštite zdravlja i sigurnosti, a prema ocjeni Udruženja zrakoplovnih putnika (APEX) i “SimpliFlying”, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz THY-ovog ureda za medije, Turkish Airlines postao je jedna od aviokompanija koje su izvele najviše letova tokom pandemije koronavirusa (COVID-19).

THY je s dodatnim iskustvom sigurnog putovanja koje nudi u skladu s pandemijskim uvjetima i sveobuhvatnim higijenskim mjerama koje je poduzeo, klasificiran s najvišim statusom “Diamond”.

U ocjenjivanju su uzeti u obzir deseci kriterija, od procesa beskontaktne prijave, primjene fizičke udaljenosti, mjerenja temperature na ulazima, testnih usluga COVID-19 na aerodromu, mjera fizičke distance poduzetih u avionu, dodatnih mjera čišćenja, higijenskih stručnjaka dodijeljenih na letu i higijenskog pribora koji se nudi svim putnicima.

Predsjednik Upravnog odbora Turkish Airlinesa Ilker Ayci izjavio je kako ova kompanija nastavlja pažljivo provoditi sveobuhvatne higijenske mjere koje su poduzeli kako bi putnicima omogućili zdravo i sigurno putovanje u uvjetima pandemije.

“Tokom ovog razdoblja učinili smo da se naši putnici osjećaju sigurnije tokom putovanja, mjere predostrožnosti koje smo poduzeli u našim aerodromima i avionima. Zadovoljni smo što su naši standardi sigurnog putovanja ocijenjeni najvišim nivoom, ‘Diamond’ statusom. Nastavit ćemo raditi predano kako bismo našim putnicima pružili najbolje moguće putničko iskustvo”, poručio je Ayci.

Izvršni direktor APEX-a Dr. Joe Leader također je izjavio da THY svojim putnicima nudi nevjerojatna iskustva s putnicima, te kako je to statusom “Diamond” i potvrđeno.

“Aviokompanija je, korak po korak od početka izbijanja COVID-19, implementirala plan zdravstvene zaštite putnika, kojim se upravljalo na širokoj mreži letova koji pokriva 127 zemalja. APEX prepoznaje nevjerojatnu predanost i napor Turkish Airlinesa za sigurnost putnika širom svijeta”, poručio je Leader.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.