03.3.2024 20:36

Projekat saradnje na polju edukacije između TIKA-e i Uprave policije Crne Gore

U okviru projekta međunardone policijske saradnje, Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, organizovala je edukativni program iz polja borbe protiv kriminaliteta, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekat međunarodne policijske saradnje između Republike Turske i Crne Gore sa uspjehom se sprovodi od 2013. godine. Glavni cilj edukativnih programa je uspostavljanje čvršće saradnje na polju bezbjednosti između institucija uprave policije dvije zemlje, stvaranje dobrih temelja za buduća zajednička djelovanja, razmjena iskustava i usvajanje međunarodnih standarda, sa glavnim akcentom na neophodnost koordinisanog rješavanja regionalnih bezbjedonosnih problema.

U okviru projekta, posredstvom TIKA-e je obezbijeđen dolazak tri stručnjaka iz generalnog direktorata Uprave policije Republike Turske u Podgoricu, gdje je u trajanju od sedam dana za 20 pripadnika Uprave policije Crne Gore organizovan edukativni program iz oblasti borbe protiv kriminaliteta. Po završetku programa pristupilo se svečanom programu uručivanja sertifikata, kome su pristustvovali ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, savjetnik direktora uprave policije Crne Gore Milovan Pavićević, drugi visoki predstavnici Uprave policije i predstavnici TIKA-e.

Na svečanom uručenju sertifikata obratio se ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, koji je kazao da su odnosi dvije države na visokom nivou i stavio akcenat na značaj edukacije koja je organizovana. Istakao je da je Turska posredstvom TIKA-e spremna da pruži svu neophodnu pomoć crnogorskim institucijama u zavisnosti od potreba, i zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji pomenutog programa.

Koordinator TIKA-e za Crnu Goru Ahmet Altun je istakao da TIKA u Crnoj Gori sprovodi projekte i aktivnosti na raznim poljima i izrazio veliko zadovoljstvo što su u prilici da podijele iskustva Turske na svim poljima.

Savjetnik direktora Uprave policije Crne Gore Milovan Pavićević je u svom govoru istakao da je saradnja uprava policije Crne Gore i Turske na visokom nivou i da je prenošenje iskustva pripadnika policije Republike Turske veoma značajno.

e-vijesti.com

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.