21.4.2024 12:50
Breaking News

Purišić-Ozan: Turska će pomoći Crnoj Gori u trgovinskoj razmjeni

Turska će pomoći u daljem razvoju ekonomskih odnosa sa Crnom Gorom i povećanju trgovinske razmjene čemu će doprinijeti i očekivana revizija Sporazuma o slobodnoj trgovini, ocijenila je nova ambasadorska Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Ona se sastala sa ministrom Kemalom Purišićem, koji je uvjeren da će angažman Ozan u Crnoj Gori dodatno unaprijediti odnose dviju država.

„Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci na putu ka članstvu u EU. Ti odnosi su ohrabrili turske investitore da dođu u Crnu Goru i bilježimo trend rasta turskog kapitala. Značajan broj uspješnih ljudi iz Turske boravi i radi u Crnoj Gori, što je posljedica i istorijskih korijena koji povezuju i predstavljaju osnov saradnje u budućnosti“, ocijenio je Purišić.

Ozan je naglasila da Crna Gora u Turskoj predstavlja model međuetničke i međuvjerske harmonije, kao i zemlju koja je ostvarila zavidan uspjeh na polju evropskih integracija.

„Crna Gora i Turska su prijateljske zemlje, sa zadovoljstvom ću raditi na tome da se ti odnosi intenziviraju. Crna Gora je pozitivan primjer u regionu, ima dobre odnose sa susjedima, članica NATO-a. Crna Gora je zemlja koja na ovom prostoru garantuje mir, stabilnost i bezbjednost“, istakla je Ozan.

 

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.