03.3.2024 20:41

Turci zainteresovani za zakup aerodroma

“Nekoliko turskih kompanija je već iskazalo interesovanje za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore. Osim turskih, za ovaj projekat zainteresovan je značajan broj evropskih i kompanija koje posluju na globalnom nivou u oblasti upravljanja aerodromima i očekujemo kvalitetne i konkurentne ponude”, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na sastanku sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

„ Saradnja između naše dvije države je intezivna i u oblasti ekonomije i na političkom nivou, međutim prostora za jačanje odnosa i povećanje trgovinske razmjene ima, naročito ako se uzmu u obzir planovi i projekti koje Crna Gora razvija i realizuje u ovom trenutku“, podsjetio je ministar saobraćaja u Vladi Crne Gore.

Kako je istakao ministar Nurković pojačano je interesovanje turskih privrednika za ulaganja u crnogorsku privredu i to u različitim oblastima, pa se očekuje snaženje ekonomskih veza u narednom periodu. Ministar saobraćaja informisao je amabasadorku o susretu sa predstavnicima Udrženja privrednika Turske u Crnoj Gori, koje broji 45 privrednika i kompanija iz Turske, od kojih neka već uspješno razvijaju svoj posao u našoj državi.

„Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo sprovodi kapitalne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, razvojni projekti koji će izmijeniti ekonomiju naše države su prije svega izgradnja autoputa Bar-Boljare i koncesioni ugovor za crnogorske vazdušne luke“, istakao je ministar saobraćaja.

“Nekoliko turskih kompanija je već iskazalo interesovanje za ove projekte, a posebno za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore. Osim turskih, za ovaj projekat zainteresovan je značajan broj evropskih i kompanija koje posluju na globalnom nivou u oblasti upravljanja aerodromima i očekujemo kvalitetne i konkurentne ponude,zaključio je Nurković.

Ambasadorka Ozan je istakla da su Crna Gora i Turska prijateljske zemlje, saveznici u okviru NATO alijanse.

„ Pred Crnom Gorom je sjajna budućnost, primjer stabilnosti u regionu, turska privreda svoju šansu za ulaganja prepoznaje u mnogim oblastima: izgradnja infrastrukture, turizam i hotelijerstvo, zdravstvo i prehrambena industrija“, naglasila je Ambasadorka i potvrdila ozbiljnu zainteresovanost kompanija koje su na svjetskom tržištu prepoznate kao uspješne u oblasti izgradnje i upravljanja aerodromima.

 

www.bankar.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Mišićno-koštani sistem: Ortopedi vrhunske klase Ortopedija je oblast medicine specijalizovana za dijagnostikovanje, liječenje i prevenciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.