13.7.2024 19:27
Breaking News

Radulović-Čavušoglu: Sadržajna saradnja Crne Gore i Turske

Diplomatske odnose Crne Gore i Turske karakterišu intenzivan politički dijalog i sadržajna bilateralna saradnja, ocijenjeno je u današnjem telefonskom razgovoru ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i njegovog turskog kolege, Mevluta Čavušoglua.

Kako dodaju iz Ministarstva vanjskih poslova, šef crnogorske diplomatije istakao je važnost uspostavljanja platformi koje će doprinijeti jačanju privredne i saradnje Crne Gore i Turske u turističkom sektoru, ocijenivši te oblasti kao ključne u vremenu ekonomskog oporavka u periodu pandemije.

“Sagovornici su se saglasili da postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje dvije zemlje, te da će počasni konzul Crne Gore u Turskoj, sa konzularnim okrugom u Antaliji, svakako doprinijeti realizaciji aktivnosti koje će predstavljati pozitivan iskorak u tom pravcu”, navode u MVP.

Čavušoglu i Radulović razgovarali su i o učešću u regionalnim inicijativama, kao i o kandidaturama za upražnjena mjesta u tim tijelima.

“Šef turske diplomatije izrazio je zadovoljstvo zbog najavljenog učešća ministra Radulovića na “Antalijskom diplomatskom forumu”, koji predstavlja priliku za razmjenu mišljenja i iskustava u sferi diplomatije, politike i biznisa. Takođe, istaknuta je i važnost kulturnih veza dvije zemlje, za čije unapređenje i promociju postoji puno potencijala”, zaključuju u Ministarstvu vanjskih poslova.

www.portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.