18.7.2024 2:52
Breaking News

Robna razmjena između Crne Gore i Turske sve veća

Robna razmjena između Crne Gore i Turske bilježi konstantni rast, što pokazuje podatak da je od 2014. godine ona povećana sa 39 miliona eura na preko 93 miliona eura u 2017. godini, zaključeno je danas na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa predstavnicima Odbora za inostrano-ekonomske odnose Turske.

 “Broj turskih kompanija u Crnoj Gori je sve veći i njihov ukupni efekat na rast crnogorske privrede sve je više evidentan. Toščelik je jedna od kompanija koja je od velikog značaja za ekonomiju Crne Gore“, kazala je Sekulić.

Dodala je da Ministarstvo ekonomije sprovodi set različitih programa podsticaja razvoja biznisa u oblasti investicija, a koji doprinose razvoju povoljnijeg poslovnog ambijenta i obezbjeđuju konkretne benefite investitorima.

 Ambasador turske u Crnoj Gori Serhat Galip, istakao je da su u Crnoj Gori aktivne i male, i velike kompanije iz Turske, a da su najvećim dijelom zainteresovane za ulaganja u sektorima energetike, poljoprivrede i infrastrukture.

U toku su pregovori između Crne Gore i Turske izmjenama Sporazuma o slobodnoj trgovini i dodatnoj liberalizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda, što će, kako je zajednički ocijenjeno, značajno doprinijeti povećanju spoljnotrgovinske razmjene dvije države.

 

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.