14.4.2024 10:26
Breaking News

Saradnja sa Univerzitetom iz Turske

Dekan Fakulteta za sport i fizičku kulturu Duško Bjelica, rekao je da je ta ustanova potpisala ugovor o saradnji sa kolegama iz Turske.

“Potpisali smo Sporazum o saradnji sa Fakultetom za obrazovanje, Departmanom za sport i fizičko vaspitanje sa Nevšehir Univerzitetom iz Turske koji je zasnovan na uspostavljanju saradnje na nivou zajedničke istraživačke djelatnosti, i razmjene nastavnog osoblja i studenata. Rezultati Sporazuma su vidljivi  i već postoje, prije svega što su kolege sa Departmana za sport i fizičko vaspitanje na Nevšehir Univerzitetu učesnici na našoj međunarodnoj konferenciji CSA, skupa smo prijavili predlog projekta na poziv resornih ministarstava za bilateralnu saradnju, kao i Melvana protokol razmjene nastavnog osoblja i studenata”, kaže Bjelica.

Nevšehir Univerzitet je osnovan 17. maja 2007. godine.“Ovaj Univerzitet se sastoji od Fakulteta za hotelijerstvo, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta administrativnih nauka , Fakulteta medicine, a sve naborjane univerzitetske jedinice su pripadale Hacettepe Univerzitetu, dok su Fakultet za trgovinu, Fakultet za obrazovanje, Mašinski fakultet osnovani nakon osnivanja Nevšehir Univerziteta.

Ovaj univerzitet ima i Institut društvenih nauka i Institut za nauku. Nevšehir Univerzitet je na raspolaganju studentima i naučnicima sa svojih četiri kampusa , uključujući glavni kampus, i na putu je da bude jedan od najistaknutijih univerziteta u Turskoj sa više od 3.500 studenata, fizičkih i društvenih kapaciteta i velikog broja akademskog osoblja čiji radovi su zasnovani na energičnom istraživanju.

Nevšehir Univerzitet, koji se nalazi u regionu Kapadokija koja je jedan od najvažnijih turističkih centara Turske je od vitalnog značaja za razvoj i prosvetljenje turskog društva, nadam se da će i našim studentima i nastavnicima biti od koristi. Naš fakultet je i do sada bio visoko regionalno pozicioniran,a između ostalih već imamo odličnu sradnju i sa METU univerzitetom iz Ankare ,ističe dekan Bjelica .

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.