19.7.2024 23:20
Breaking News

Saradnja turske i crnogorske uprave policije

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović sastali su se danas sa generalnim direktorom Nacionalne policije Turske Dželalom Uzunkajom, a na sastanku su potvrdili profesionalnu i kvalitetnu saradnju.

Ministar Nuhodžić zahvalio se na podršci koju je Turska pružala našoj zemlji na putu ka članstvu u NATO i izrazio uvjerenje da će trend pozitivnih odnosa biti nastavljen i na putu crnogorske integracije u EU.

Ministar je kazao da je Crna Gora posvećena osnaživanju regionalne i međunarodne saradnje, u cilju jačanja zajedničke borbe protiv organizovanog i drugih oblika kriminala, trgovine ljudima, te ilegalnih migracija i globalnih fenomena poput terorizma.

Veljović je istakao da su crnogorska i turska policija realizovale niz značajnih projekata od obostranog značaja, a posebno je izdvojio saradnju policija koja se odvijala putem NCB Interpol Podgorica i NCB Interpol Ankara u ciljanim potragama.

Uzunkaja je ocijenio da je saradnja bila veoma intenzivna i kvalitetna sa mjerljivim rezultatima posebno na otkrivanju i sprječavanju krijumčarenja droga i drugih krivičnih djela.

Veljović i Uzunkaja razgovarali su i o pitanju upravljanja ilegalnim migracijama, koje su aktuelni izazov za države Evrope i šire. Saglasili su se i da policije Crne Gore i Turske treba da intenziviraju kontakte u saradnji radi razmjene informacija u praćenju i zajedničkom djelovanju u rješavanju ove problematike.

Dvije države će intezivirati saradnju i u oblastima vjerskog radikalizma, terorizma i praćenja problematike stranih boraca i njihovog učešća na stranim ratištima, kao i krijumčarenja droge na međunarodnom nivou i krijumčarenja ljudi.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.