29.5.2024 0:30
Breaking News

Sastanak ambasadora Bralića s ministrom nauke, industrije i tehnologije RT Nihatom Ergunom

Ambasador Bralić je održao sastanak s ministrom nauke, industrije i tehnologije Republike Turske Nihatom Ergunom.

Na sastanku je bilo govora o pažnji koju Turska poklanja Crnoj Gori a istaknuta je i uloga i prisustvo turskih biznismena sveukupnom ekonomskom razvoju Crne Gore (Tosyali Holding, Gintaš, Global Port), kao i  veliki broj turista zahvaljujući direktnim letovima Istanbul-Podgorica.

Veliki broj obostranih posjeta visokih zvaničnika omogućava da saradnja bude u uzlaznoj putanji, a sagovornici su pomenuli samo nedavne posjete potpredsjednika Vlade Crne Gore Vujice Lazovića Međunarodnom sajmu u Izmiru i posjetu ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića Forumu saobraćaja i transporta Istanbulu pri čemu su održani bilateralni sastanci na nivou resornih ministarstava.

Posebno je vođen razgovor o posjeti delegacije koja slijedi od 15 članova  na čelu sa pomoćnikom ministra za informacione tehnologije Crne Gore Adisa Balote koja će imati priliku da tokom boravka u Turskoj razgovara sa nadležnim departmanima o razvoju informacionih tehnologija, e-vladi, kao i sajber kriminalu uopšte.

Ministar Ergun je podržao posjetu i biće omogućeno delegaciji da za vrijeme boravka osim relevantnih departmana u Ministarstvu nauke Republike Turske održi i sastanak sa službenicima TUBITAK-a.

TUBITAK ima veoma važnu ulogu u kreiranju elektronskog potpisa, neophodnih šifri i mreža, kao i same obuke korisnika.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.