26.9.2021 20:59
Vijesti
Home » ANALIZE » Srzentić-Oznan: Jača saradnja u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija
Srzentić-Oznan: Jača saradnja u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija

Srzentić-Oznan: Jača saradnja u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, saopšteno je iz tog Ministarstva.

„Iskustva Turske u oblasti i razvoja eUprave su vrlo značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja“ ocijenila Srzentić.

Ona je kazala da u narednom periodu treba prepoznati i definisati modele saradnje u ovoj oblasti kao osnov za dijeljenje najbolje prakse.

“Plan nam je da, koristeći iskustva iz privatnog sektora i vodećih svjetskih tehnoloških kompanija, dizajniramo usluge usmjerene ka najvećim potrebama građana, što znači da je građanin u centru izrade svakog servisa, programa, politike i procesa”, saopštila je Srzentić.

Ona je upoznala ambasadorku sa planovima u oblasti reforme javne uprave, te digitalne transformacije.

“Crna Gora je simbol multikluturalizma, omiljena turistička destinacija, država sa kojom njegujemo tradicionalno prijateljske odnose. Možete da računate na našu pomoć i iskustva, posebno u oblastima unapređenja usluga za građane, te prenos iskustva iz oblasti razvoja ICT-a i eUprave“, poručila je Ozan.

Ozan je kazala da je Republika Turska otvorena da sa Crnom Gorom jača ekonomsku saradnju, te da podijeli svoja iskustva iz oblasti razvoja zdravstvenog turizma.

www.cdm.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.