14.7.2024 21:54
Breaking News

Stan u Porto Montenegro od 2,2 miliona eura

Svjetski džet set koji ovde dovodi plovila od kojih zastaje dah u Porto Montenegro, postaju i stanovnici ovog dijela Crne Gore. Najbolja potvrda za to je gradnja skupih rezidencijalnih vila u samom kompleksu, za čije moderne i skupe stanove je najmanji problem obezbijediti kupce.

Do sada je izgrađeno pet takvih objekata sa ukupno 125 stanova (“Teuta”, “Zeta”, “Ozana”, “Milena” i “Tara”).

Na jesen već kreće gradnja nove, šeste po redu, vile nazvane “Ksenija”, koja će imati 48 stanova različitih veličina, supermoderni bazen i teretanu za nove stanare i druge sadržaje.

Zgradu koja će spajati gradsku luku Pine sa Portom dizajnirao je londonski studio “Reardon Smith Architects”, u saradnji sa firmom MHZ iz Pariza, pišu Večernje novosti.

Prodaja stanova počela je još “s projekta”, a cijene su za domaće prilike fantastične – od 350.000 do 2,2 miliona eura, zavisno od površine i sadržaja.

Ko su kupci stanova u već izgrađenim objektima i ko je sve bacio oko na “Kseniju”, koja je još uvijek kompjuterska animacija? Da li je među kupcima stana u nekoj od pet vila i Novak Đoković, redovni ljetnji posetilac “Porto Montenegra”, kako se priča, pitanja su na koja iz Porto Montenegra nisu odgovorili.

„To je poslovna tajna. Pominjemo samo imena onih koji nam “daju odobrenje” za tako nešto, kao što je, recimo, nekadašnji as Formule 1 Edi Džordan. Među “stanarima” je i Lepa Rosko, dama rođena u Americi, koja je inspirisana lepotama naše obale uradila kolekciju nakita, nazvavši je po Jadranu. Ta se fenomenalna kolekcija prodaje kao raritet u Holivudu“, rekao je Danilo Kalezić, portparol kompanije “Adrijatik Marinas”.

Pored gatova za jahte i elitnih stanova u vilama, u kompleksu su i brojni restorani, kafići, butici, veliki otvoreni bazen koji opslužuje španski brend “Puro bič”, galerije, muzeji, apoteke, knjižare, marketi sa najrazličitijom robom…

A da crnogorsko primorsko “čudo” zanima i druge, sa malo para u džepovima, najbolje govori podatak da svakog dana tokom leta, u proseku, “Porto” posjeti više od 7.000 ljudi. Ne samo posetilaca Tivta, nego i cele južne obale. Najviše je onih koji dođu da razgledaju kompleks, popiju piće, eventualno ručaju…

“Porto Montenegro” se prostire na površini od 24 hektara. U toku je gradnja hotela “Ridžent” sa 80 apartmana koji će biti završen naredne godine, slijedi izgradnja vile “Ksenija”, marina će dobiti još 300 novih vezova.

Plan domaćini sasvim ne otkrivaju. Samo kažu – biće još novih objekata i sadržaja…

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.