25.7.2024 2:38
Breaking News

Stijović posadio drvo prijateljstva u Turskoj u okviru akcije Dah za planetu

Na poziv predsjednika Turske Tajipa Erdogana i ministra poljoprivrede Bekira Pakdemirlija, a u okviru akcije “Dah za planetu”, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović predvodio je delegaciju Crne Gore, gdje su u sklopu inicijative ministri poljoprivrede širom svijeta pozvani kako bi danas posadili drvo prijateljstva.
“Dah za budućnost je kampanja pošumljavanja koja je prerasla u inicijativu dah za planetu, sa namjerom da se do kraja ove godine posadi više od 252 miliona sadnica. Ova akciju je pokrenula Republika Turska u cilju brige za planetu, za čistiji vazduh i prirodno stanište biljaka i životinja. Svako posađeno drvo je zajedničko”, saopštavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Ovogodišnji događaj su otvorili turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i premijer Mađarske Viktor Orban. Turski predsjednik rekao je da je Turska postavila cilj da zasadi ukupno 7 milijardi sadnica širom zemlje do kraja 2023. godine.

Kako je saopšteno, ministar Stijović se na marginama Samita sastao sa ministrima Letonije, Katara, Nikaragve i Iraka, sa kojima je razgovarao o aktuelnostima i saradnji u oblastima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, nakon čega će održati niz radnih sastanaka sa ministrom poljoprivrede Turske i Albanije u cilju postizanja niza dogovora o poboljšanju međutrgovinske i međuresorske saradnje i rješavanja otvorenih pitanja u sektoru poljoprivrede između naših zemalja.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.