18.4.2024 1:06
Breaking News

Studijska grupa turoperatora iz Turske u posjeti Crnoj Gori

Turoperatori
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je grupi deset turoperatora iz Turske, koji borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 7. do 11. novembra.

Realizacija ove studijske posjete uslijedila je nakon održanog on-line webinara, koji je organizovala NTOCG, a na kojem je prisustvovao veliki broj turskih turoperatora zainteresovanih za saradnju sa crnogorskom turističkom privredom.

U Crnoj Gori borave predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa ovog tržišta, među kojima su Demco travel, Karden Turizm, Phantom Tour, Insu Turizm, Domino Turizm, Vispo Turizm, Hunkar Turizm, Skal International, Seyir Defteri Tur, Most Turizm, Lalittur kao i predstavnica borda direktora Udruženja turističkih agencija Turske – TURSAB.

Turoperatori su danas boravili u Kolašinu gdje su imali priliku da se upoznaju sa aktuelnom ponudom ski centra Kolašin 1600.

Članica borda direktora Udruženja turističkih agencija Turske – TURSAB i vlasnica turske agencije Demco travel Nalan Yesilyurt zahvalila je Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore na pozivu da dođu u Crnu Goru.

“Ovdje je oko deset predstavnika turoperatora i želimo da predstavimo Crnu Goru na najbolji mogući način na turskom tržištu. Ovog puta nismo bazirani na primorje već na druge, ruralne predjele Crne Gore i ski centre kako bi turskom tržištu predstavili širu sliku turističke ponude vaše zemlje. Klijenti u Turskoj dobro poznaju primorsku i gastro ponudu Crne Gore. Želimo da učvrstimo našu saradnju i nadamo se da će se povećati broj turista iz Turske koji će posjetiti vašu zemlju”, kazala je Yesilyurt.

Predstavnica turskog turoperatora Skal International Emre Gezgin kaže da dolazi iz Izmira i tu je da upozna Crnu Goru i njene potencijale i predstavi novu ponudu na tržištu Turske.

“Postoje dvije grupe turista u Turskoj, ona koja traži nove geografske destinacije i ona grupa koja je zainteresovana za nove vidove turizma. Nakon perioda korone, turizam se mijenja i turisti traže novu ponudu. Prije svega traže destinacije koje imaju održivi turizam. Okrenuti su prirodi, ski rizortima, eko turizmu  i zato smo ovdje da vidimo kakva je vaša ponuda kada je ovaj vid turizma u pitanju. Ja za 2023. godinu planiram da uvrstim ponudu Crne Gore i organizujem ture u trajanju od nekoliko dan”, navela je.

Pomoćnica izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, Nataša Pajović istakla je da oni aktivno rade na pripremi predstojeće zimske turističke sezone, a da je upravo jedna od aktivnosti i organizacija posjete turskih turoperatora ski centru, koju su realizovali zajedno sa kolegama iz NTOCG.

“Do početka zimske turističke sezone očekujemo završetak radova na izgradnji žičare koja će uvezati ski centar Kolašin 1600 i ski centar Kolašin 1450. Izgrađeno je i dodatnih 10,5km skijaških staza kojima će se objediniti i uvezati ski centri. Objedinjeni ski centri, a u odnosu na postojeću skijašku infrastrukturu ski centra Kolašin 1450, raspolagaće sa  45 km skijaških staza, čime će ski centar na području Kolašina biti jedan od najkonkurentnijih ski centara u regionu”, kazala je Pajović.

Turoperatori će narednih dana boraviti u Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu i Kotoru. Imaće priliku da se upoznaju sa atraktivnim lokacijama za odmor, a biće im predstavljena i  kultura, tradicija, istorija i gastronomija navedenih područja.

Osim predstavljanja destinacije, planirano je održavanje i poslovne B2B radionice u okviru koje će se predstavnici crnogorske turističke privrede održati sastanke sa predstavnicima turskih turoeperatora.

Ova studijska posjeta se realizuje uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, Skijališta Crne Gore, HG Budvanska rivijera, hotela Bianca Spa&Resort i lokalnih turističkih organizacija Ulcinja, Bara, Budve, Kotora i Tivta.

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.