25.7.2024 1:29
Breaking News

Stipendije Republike Turske

Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori dodjeljuje stipendije za studente postdiplomskih i doktorskih studija, krajnju rok za prijavu je 31. mart ove godine.

– Pozivamo hiljade uspješnih studenta iz cijelog svijeta da u okviru širokih mogućnosti koje obuhvata stipendija upišu svoje postdiplomske i dokotorske studije na najboljim univerzitetima u Turskoj – navodi se u saopštenju Ambasade Republike turske.

U Turskoj studenti mogu, po svim svjetskim standardima studirati: političke nauke, međunarodne odnose, pravo, inženjerstvo, islamske nauke, poljoprivredu, ekonomiju, novinarstvo, istoriju, sociologiju, arhitekturu, književnost i još mnogo drugih smjerova.

Više informacija zainteresovani mogu dobitina na adresi www.turkiyeburslari.gov.tr, a zadnji rok za prijavu je 31.03.2013.

Mogu se prijaviti kandidati koji su završili fakultet ili studenti koji su na posljednjoj godini studija. Kandidati za postdiplomske studije ne smiju biti stariji od 30 godina (01.01.1983), a kandidati za doktorske studije od 35 godina (01.01.1978). Kandidati koji već studiraju u Turskoj nemaju pravo apliciranja.

Stipendija obuhvata: mjesečnu novčanu naknadu, zdravstveno osiguranje, internat, učenje turskog jezika, putne troškove koji podrazumijevaju prvi odlazak za Tursku i povratak u matičnu državu nakon diplomiranja.

– Prijave se vrše elektronskim putemwww.turkiyeburslari.gov.tr i www.trscholarships.org . Kandidati koju budu aplicirali putem interneta prvo moraju da se registruju. Nakon registracije kandidati mogu otvoriti stranicu predvidjenu za apliciranje i popuniti potrebna polja – stoji u saopštenju Ambasade Republike Turske.

Portalanalitika

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.