16.7.2024 5:14
Breaking News

Susret koordinatora TIKA-e sa gradonačelnikom Podgorice

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa Ahmedom Altunom novoimenovanim koordinatotrom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori.

Gradonačelnik je tom prilikom podsjetio na veoma značajnu ulogu koju je TIKA imala u proteklom periodu u realizaciji mnogobrojnih projekata širom naše države i uputio zahvalnost njenim predstavnicima na uloženom trudu i jačanju bilateralne saradnje između dvije prijateljske zemlje, Turske i Crne Gore.

Glavna tema razgovora bila je realizacija projekta rekonstrukcije Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića. Poslije višemjesečne pripreme tog projekta, čelnici gradske uprave i predstavnici TIKA-e, sa svojim stručnim timovima,  usaglasili su sve detalje projekta, čija je ralizacija u završnoj fazi, nakon čega se ubrzo može očekivati početak izvođenja radova.

Sagovornici su, nakon postignutog dogovora, izrazili zadovoljstvo što će Sahat kula, kao jedan od simbola Podgorice, i Stara Varoš uskoro zablistati u novom ruhu, na zadovoljstvo  svih njenih građana i posjetilaca, i što će realizacija dogovorenog projekta doprinijeti većoj prepoznatljivosti Podgorice i bogatijoj turističkoj ponudi glavnog grada Crne Gore.

Gradonačelnik je zaključio da će pored toga, realizacija tog projekta stvoriti i sve pretpostavke za jačanje partnerstva između Glavnog grada i predstavništva TIKA-e u Podgorici i nastavak uspješne saradnje na realizaciji kapitalnih projekata koji će omogućiti bolji kvalitet života građana.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.