29.9.2023 15:59
Breaking News

Susret koordinatora TIKA-e sa gradonačelnikom Podgorice

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa Ahmedom Altunom novoimenovanim koordinatotrom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori.

Gradonačelnik je tom prilikom podsjetio na veoma značajnu ulogu koju je TIKA imala u proteklom periodu u realizaciji mnogobrojnih projekata širom naše države i uputio zahvalnost njenim predstavnicima na uloženom trudu i jačanju bilateralne saradnje između dvije prijateljske zemlje, Turske i Crne Gore.

Glavna tema razgovora bila je realizacija projekta rekonstrukcije Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića. Poslije višemjesečne pripreme tog projekta, čelnici gradske uprave i predstavnici TIKA-e, sa svojim stručnim timovima,  usaglasili su sve detalje projekta, čija je ralizacija u završnoj fazi, nakon čega se ubrzo može očekivati početak izvođenja radova.

Sagovornici su, nakon postignutog dogovora, izrazili zadovoljstvo što će Sahat kula, kao jedan od simbola Podgorice, i Stara Varoš uskoro zablistati u novom ruhu, na zadovoljstvo  svih njenih građana i posjetilaca, i što će realizacija dogovorenog projekta doprinijeti većoj prepoznatljivosti Podgorice i bogatijoj turističkoj ponudi glavnog grada Crne Gore.

Gradonačelnik je zaključio da će pored toga, realizacija tog projekta stvoriti i sve pretpostavke za jačanje partnerstva između Glavnog grada i predstavništva TIKA-e u Podgorici i nastavak uspješne saradnje na realizaciji kapitalnih projekata koji će omogućiti bolji kvalitet života građana.

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.