23.4.2024 9:30
Breaking News

Tanilir o otpuštenim radnicima Željezare: Dijalog se nastavlja

Turski grad Osmanije i Nikšić uskoro će potpisati protokol o saradnji, koji će prethoditi bratimljenju ta dva grada, kazao je ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir.

„Predstavnici Osmanije će posjetiti Nikšić i biće to prilika da turski investitori na licu mjesta vide mogućnost investiranja”, kazao je Tanilir nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem.

Tanilir je posjetio i Filozofski fakultet gdje je sa dekanom doc. dr Goranom Barovićem razgovarao o pripremama za otvaranje katedre za turski jezik.

Posjeta je bila prilika i da se prokomentarišu otkazi radnika željezare Toščelik. Prije mjesec 12 radnika dobilo je otkaz zato što, kako su kazali, nijesu pristali da rade prekovremeno više nego što mogu da izdrže. Pošto su dvojica radnika imali uslov za penziju protiv njih je postupak obustavljen, a od deset otpuštenih radnika, petorica su imala rješenje za stalno, dok su ostala petorica ugovorci.

“S obzirom da je to privatna firma ne mogu ništa da kažem. Dijalog se nastavlja sa njima. Nadam se da će doći do rješenja koje će biti zadovoljavajuće za obje strane”, kazao je ambasador Turske.

www.vijesti.me

Check Also

Pegasus Airlines otvorio novu liniju Izmir – Podgorica

FOTO: Aerodromi Crne Gore Turska low cost aviokompanija, Pegasus Airlines otvorila je novu liniju Izmir …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.