14.4.2024 9:57
Breaking News

THY dobitnik nagrade “Najbolje korporativno upravljanje”

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) osvojila je nagradu “Najbolje korporativno upravljanje” koju je časopis Ethical Boardroom dodijelio u kategoriji “Evropske aviokompanije” za 2015. godinu.

 Prema saopštenju THY-a, mjesečni pretplatnički časopis Ethical Boardroom iz Ujedinjenog Kraljevstva poznat je po analizama i praćenjima praksama korporativnog upravljanja na globalnom nivou, kao što su strategija za upravljanje rizikom, liderstvo, etika i sklad, odnosi dioničara i aktivizam. Ethical Boardroom je objavio kompanije sa najboljim korporativnim upravljanjem u Evropi i Africi, za 2015. godinu, na bazi sektora u kojem djeluju.

 Sektor avijacije je prvi put uvršten ove godine. THY je iza sebe ostavio 11 velikih aviokompanija u Evropi i osvojio nagradu za “Najbolje korporativno upravljanje”.
 Kompanije kandidati su vrjednovani prema finansijskoj i operativnoj performansi koje su dodatno prikazali, pored 120 kriterija za korporativno upravljanje u kategorijama kao što su struktura Upravnog odbora, komiteti Upravnog odbora, prava dioničara i transparentnost.
http://www.trt.net.tr

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.