14.7.2024 3:24
Breaking News

MIJOVIĆ: Adaptacija Urgentnog bloka od 2. februara

Adaptacija Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) počeće 2. februara, saopšteno je iz menadžmenta te zdravstvene ustanove. Direktor Kliničkog centra Crne Gore Milan Mijović precizirao je da je planirano da radovi na adaptiranju novih prostorija Urgentnog bloka traju od dva do tri mjeseca, za šta je sredstva u iznosu od 700.000 eura obezbijedila turska Agencija za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).

“Sprovedena je tenderska procedura i ovih dana očekujemo zvaničnu informaciju od strane vladine agencije ko će biti izvođač radova. Dobili smo najavu da radovi na adaptaciji Urgentnog bloka počinju 2. februara. Period adaptacije će trajati između 60 i 90 dana. Za vrijeme adaptacije Urgentnog bloka, rad ove organizacije biće prebačen u prostorije Poliklinike KCCG“, istakao je Mijović.

Protokol o saradnji za realizaciju projekta adaptacije Urgentnog bloka krajem oktobra 2014. godine potpisali su Mustafa Jazici, direktor TIKA-e za Crnu Goru, Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje i Milan Mijović, direktor Kliničkog centra Crne Gore.

Ugovorom je predviđeno da se, osim adaptacije prostorija, obezbijedi i nova medicinska oprema za Urgentni blok. Mijović ističe da će uslovi za rad nakon adaptacije Urgentnog bloka biti mnogo bolji.

“U posljednje dvije godine je oko 75.000 pacijenata prošlo kroz Urgentni blok. Kada se završi adaptacija Urgentnog bloka, imaćemo jedan potpuno novi segment zdravstvene zaštite“, kazao je Mijović.

http://portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.