16.7.2024 5:09
Breaking News

TIKA adaptirala prostorije Otvorenog centra “Bona fide” u Pljevljima

Zahvaljujući donacijama TIKA-e, adaptiran je objekat, opremljen enterijer i formirane kreativne radionice za ekonomsko osnaživanje u Otvorenom centru “Bona fide” NVO koja je otvorila prvo prihvatilište za žene i djecu žrtve nasilja na sjeveru Crne Gore.

Prihvatilište je osnovano prije dvije godine. NVO “Bona fide” je u projekat ušla sama, bez podrške sa lokalnog ili nacionalnog nivoa.

Mobilisale smo lokalnu zajednicu, sve prijatelje i poznanike, i rezultat je ovaj prostor u kome se nalazimo. Međutim, 2013 godine, isključivo zbog nedostatka finansijske podrške, dovedeni su u pitanje opstanak Centra i prihvatilišta. U naše živote i naš Centar tada je ušla TIKA i nestali su svi naši problemi. Zahvaljujući Kancelariji TIKA-e, danas se u Centru odvijaju različite aktivnosti i on je postao siguran i otvoren prostor za veliki broj žena i mladih i brojne inicijative – kazala je izvršna direktorica Centra Sabina Talović.

Predsjednik opštine Mirko Đačić istakao je veliki doprinos TIKA-e u kako je rekao najhumanijim aktivnostima ove organizacije u Crnoj Gori. On je takođe istakao značaj i ulogu koju Otvoreni centar “Bona fide” ima u lokalnoj zajednici. Treba da se potrudimo da u gradu imamo što više takvih sadržaja, gdje prepoznajemo kvalitet i vidimo da stvari funkcionišu – kazao je Đačić.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Mustafa Jaziđi istakao je da, koliko god da je projekat važan, bitno je i ono šta se dešava nakon njega. Pored ovog projekta, u Pljevljima smo realizovali i još neke projekte kao što su grijanje u Osnovnoj školi u Odžaku, vodovod u Vidrama i još nekoliko projekta. Projekte nikada ne procjenjujemo prema vrijednosti, već je primarni cilj da budu korisni narodu. Kod nas su svi projekti isti, bilo da se radi o nekoliko hiljada ili nekoj većoj sumi, bitno je da projekat koristi društvu te regije – kazao je Jaziđi.

www.pobjeda.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.