14.6.2024 0:53
Breaking News

TIKA će biti partner u organizaciji velikog takmičenja u Podgorici

Partner Crnoj Gori i Džudo savezu Crne Gore u organizaciji Evropskog prvenstva za mlađe seniore od 9. do 12. novembra u Podgorici biće TIKA – kancelarija u Crnoj Gori državne agencije Turske.

Protokol o saradnji u organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja kojem je Crna Gora domaćin potpisali su Ahmet Altun u ime turske agencije TIKA, a u ime Organizacionog odbora njegov predsjednik, ministar prosvjete Damir Šehović i Dragomir Bečanović, predsjednik Džudo saveza Crne Gore.

“Ovdje smo povodom važnog projekta, Evroipskog prvenstva u džudou, i nama će biti drago da podržimo događaj od međunarodnog zunačaja u Crnoj Gori. Mi smo predstavnici kancelarije u Crnoj Gori i nama je cilj da i u daljem radu pospješujemo institucije u Crnoj Gori. Sam naziv Evropsko prvenstvo dovoljno govori o važnosti, a Džudo savez Crne Gore je napravio veliki uspjeh dobijanjem organizacije tako velikog takmičenja”, kazao je Altun.

Pomoć TIKE u organizaciji džudo šampionata za borce do 23 godine u Podgorici, vrijedna je oko 70.000 eura.

“Cilj nam je bio da sve prođe u najboljem redu, pa smo novac opredijelili za najmodernija borilišta (tatami), ali i drugu tehničku opremu koja će pomoći Savezu i koristiće i za naredna takmičenja”, zaključio je Altun.

Prema najavi organizatora nakon potpisanog protokola, Podgorica će dočekati oko 400 džudista iz 50 zemalja Starog kontineta, a sa kojima će doći i oko 200 članova njihovih timova.

“Prvu konferenciju u najavi šampionata ostavili smo baš za ovaj trenutak promocije generalnog sponzora – TIKA. Sa njom u organizacionom timu želimo da damo pun doprinos organizaciji jednog od najznačajnijih sportskih događaja u istoriji Crne Gore. Šampionat će poslužiti da publika još bolje upozna ovaj sport, iako je džudo ovdje dobro ukorijenjen”, naglasio je Bečanović.

Ministar prosvjete i predsjednik Organizacionog odbora Šehović je istakao važnost Evropskog prvenstva u Podgorici i sa opšte društvenog značaja.

“U ime OO zadovoljan sam zbog Protokola o saradnji u organizaciji EP u džudou, i istovrmeno želim da iskažem poštovanje i zahvalnost agenciji TIKA, koja je preuzela dio u finansiranju organizacije. Sa nama organizuje događaj sportski značajan za crnogorski džudo a državni značaj ogleda se u podatku da će se u Podgorci takmičiti veliki broj stranih građana. Prvenstvo dodijeljeno Džudo savezu Crne Gore je priznanje za sve nas i obaveza nam je da budemo dobri domaćini, a TIKA će nam u tome pomoći. Ta agencija ulagala je i ulaže u brojne projekte ovdje, od socijale, kulture…a i u ovom projektu ćemo uspješno sarađivati”, istakao je Šehović.

Vijesti.me

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.