01.3.2024 18:09

TIKA donirala bolnici u Baru dva ultrazvučna aparata

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA uručila je bolnici “Blažo Orlandić” u Baru vrijednu medicinsku opremu. Odjeljenja za kardiologiju i ginekologiju ove bolnice dobila su ultrazvučne aparate, što će doprinijeti efikasnijem liječenju pacijenata.

Donaciju su uručili Mahmut Ćevik, predsjednik odjeljenja za Balkan i Istočnu Evropu TIKA-e, kao i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Yaziđi. S druge strane, u ime domaćina svečanosti su prisustvovali predsjednik opštine Bar Zoran Srzentić, direktorka bolnice “Blažo Orlandić” Branka Milović, kao i osoblje ove zdravstvene ustanove.

Govoreći o uručenoj donaciji, predstavnik TIKA-e Ćevik je iskazao zadovoljstvo što će donirana medicinska oprema doprinijeti boljem i efikasnijem liječenju pacijenata.

S obzirom da bolnica Blažo Orlandić pokriva teritoriju od oko 100 hiljada stanovnika Crne Gore od Ulcinja pa do Budve ovom donacijom će se sigurno poboljštati medicinske usluge i doktori će imati priliku da brže i efikasnije rješavaju probleme pacijenata.

Prvi čovjek barske opštine Zoran Srzentić, koji je dugi niz godina bio direktor bolnice “Blažo Orlandić” kazao je da je donacija veoma značajna. On očekuje saradnju sa turskim kompanijama i institucijama i u drugim oblastima. Inače grad Bar je i u procesu bratimljenja sa opštinom Bornova iz Izmira, gdje postoji veliki potencijal za produbljivanje saradnje u svim oblastima od ekonomije, zdravstva do obrazovanja i kulture.

I direktorica bolnice Branka Milović istakla je zadovoljstvo zbog donacije dva ultrazvučna aparata, napominjući da će liječenje pacijenata biti efikasnije.

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA koja je u Crnoj Gori prisutna od 2007.godine do sada je realizovala 186 projekata na teritoriji ove države.

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.