16.4.2024 13:48
Breaking News

TIKA donirala cistijernu Opštini Rožaje: Vozilo će se koristiti za pranje javnih površina i transport pitke vode

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Opštini Rožaje specijalnu auto – cistijernu za vodu koja će se koristiti za potrebe Komunalnog preduzeća.

Vrijednost vozila je 109.000 eura..

Vozilo će se, kako navode iz opštine, koristiti za održavanje javnih površina u opštini Rožaje, kao i za snabdijevanje stanovništva pitkom vodom tokom sušnih perioda.

Predsjednik Opštine Rahman Husović zahvalio se ambasadoru Turske u Crnoj Gori Barišu Kalkavanu i koordinatorki TIKA – e u Crnoj Gori Nihal Ersoj.

“Zahvalni smo našim prijateljima na ovoj izizetno značajnoj donaciji. Multinamjensko vozilo ojačaće kapacitete Komunalnog preduzeća i unaprijediti efikasnost njihove javne usluge. Donacija je došla u pravo vrijeme jer iz dana u dan obaveze komunalnog održavanja grada postaju sve zahtjevnije“, kazao je Husović i istakao da je taj velikodušni gest još jedan pozitivan korak u odnosima između Republike Turske i Rožaja.

cdm.me

Check Also

Kalkavan: Turske investicije u Crnoj Gori porasle za 150 miliona što pokazuje da vjerujemo u stabilnost i prosperitet vaše zemlje

Potencijal saradnje između Republike Turske i Crne Gore je ogroman i još uvijek nije dovoljno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.