20.7.2024 14:19
Breaking News

TIKA donirala opremu Odredu Izviđača Ibar

Turska međunarodna agencija za saradnju i koordinaciju “TIKA” je  donirala vijednu opremu Odredu izviđača ” Ibar “.
Odred izviđača “Ibar” je projektom dobio izviđačke uniforme (kačketi, polari, košulje,majice,marame,džeparke), šatore za 4 osobe,vreće za spavanje i podlogu za spavanje.

U ime Odreda izviđača se obratio njegov predsjednik Muamer Klimenta koji se zahvalio predstavnicima TIKA-e na vrijednoj donaciji i naglasio da će uz pomoć navedene opreme Odred moći da prisustvuje na većini takmičenja i da u boljem svijetlu predstavljaju i svoj odred i svoj grad a na međunarodnim takmičenjima i državu Crnu Goru.

Koordinator Turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA Mustafa Jaziđi je naglasio da je TIKA prisutna u svim gradovima širom Crne Gore i skoro u svim oblastima. Naglasio je da ga posebno raduje činjenica da se što više mladih ljudi uključuje u ovu malo poznatu disciplinu, i uvjerenja je da će članovima pomenutog Odreda ova oprema biti motivacija za naredne korake i uspješne projekte. Uz pomoć navedene opreme Odred će moći prisustvovati i na lokalnim i na međunarodnim takmičenjima.

www.crnagoraturska.com

 

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.