03.3.2024 19:59

Crnogorska delegacija na iftaru u Ankari

Potpredsjednici Vlade i Skupštine Rafet Husović i Suljo Mustafić, odbornik u Skupstini Glavnog grada Nedžad Dreševic i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić učestvovali su na zajedničkom iftaru u Ankari, koji je organizovala Turska vladina razvojna agencija TIKA.

 Na skupu je ukazano na dobre odnose dvije prijateljske države na političkom, privrednom i kulturnom planu i na svim nivoima, od državnih institucija do lokalnih uprava.“Zajednički je konstatovano da postoji prostor i za dodatno unaprjeđenje, kroz partnerske odnose Crne Gore i Turske, podršku u NATO integracijama Crne Gore i daljim zajedničkim aktivnostima u evropskim integracijama”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke BS.

Dodaje se da je, u razgovoru sa predsjednikom TIKA-e Serdarom Čamom, iskazano zadovoljstvo aktivnostima u Crnoj Gori i realizacijom brojnih projekata u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, izgradnje infrastrukture i unaprjeđenja rada vjerskih institucija.

Delegacija iz Crne Gore imala je na marginama skupa više susreta sa turskim zvaničnicima –  potpredsjednikom vlade Vejselom Kajnakom, predsjednikom ustavnog odbora parlamenta Turske Mustafom Šentopom, predsjednicom parlamentarne Grupe prijateljstva Turska – Crna Gora Husnijom Erdogan i reisom Turske Mehmetom Gormezom.

Zaključeno je da će i u narednom periodu Crna Gora imati intenzivnu podršku u projektima od značaja za građane, lokalne sredine i državne institucije.

U programu koji je priređen ovim povodom održan je i naučni simpozijum “Balkansko islamsko nasljeđe” na kojem su učestvovali značajni javni djelatnici i naučnici sa Balkana i iz Turske.

Susretima u Ankari prisustvovao je i ambasador Crne Gore Branko Milić.

www.portalanalitika.me

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.