19.7.2024 23:28
Breaking News

TIKA donirala Službi zaštite i spašavanja Žabljak opremu vrijednu 25 hiljada eura

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) uručila je Opštini Žabljak odnosno  Službi zaštite i spašavanja Žabljak opremu vrijednu 25 hiljada eura.

Donaciju čine vatrootporna odjeća, obuća, rukavice, zaštitni šljemovi i druga oprema, kao i terensko vozilo specijalizovano sa gusjenicama za kretanje po nepristupačnim prostorima u svim vremenskim uslovima.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip kazao je da se ova donacija poklapa sa jubilejima, deset godina crnogorske samostalnosti i isto toliko vremena od kada su uspostavljeni diplomatski odnosi dvije države.

“TIKA je prisutna svugdje u Crnoj Gori i predstavlja ruku pomoći Republike Turske“, rekao je Galip.

Koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Jaziđi kazao je da se u razgovoru sa predstavnicima opštinske vlasti ukazala potreba za terenskim vozilom ove vrste.

“Prilikom prve posjete predsjedniku opštine Žabljak razgovarali smo o prioritetima službi koje funkcionišu pri lokalnoj samoupravi. Jedan od prioriteta je bila oprema i terensko vozilo za Službu zaštite i spašavanja, tako da smo za vrlo kratko vrijeme obezbijedili traženu opremu i terensko vozilo i mišljenja smo da će pomenuta oprema i vozilo omogućiti da vatrogasci na najbolji način obavljaju posao“, kazao je Jaziđi.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević. “Želim da se zahvalim Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori na čelu sa gospodinom Jaziđijem, na ovoj značajnoj donaciji i izrazim ogromno zadovoljstvo povodom činjenice da je ovim putem donirana lična oprema pripadnicima Službe zaštite. Ono što je nama, lokalnoj upravi, posebno važno je to, da će ova donacija ukupne vrijednosti oko 25.000 eura doprinijeti efikasnijem i bezbjednijem radu naše Službe, a samim tim njihove intervencije koje su prvenstveno u službi građana Žabljaka, učiniti kvalitetnijim”, kazao je Vukićević.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.