23.4.2024 9:23
Breaking News

TIKA opremila osnovnu školu „Mustafa Pećanin” u Rožajama

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA nastavlja sa realizacijom projekata u Crnoj Gori. Još jedan od projekata u nizu je realizovan u osnovnoj školi “Mustafa Pećanin” u Rožajama. Svečanoj ceremoniji uručivanja donacije su prisustovali poslanici u Skupštini Crne Gore, generalni sekretar Ministarstva prosvjete Crne Gore Slobodan Filipović, predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković, koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Jaziđi, kao i veliki broj građana Rožaja. Donacijom je obezbijeđeno 700 stolica, 350 klupa, 25 nastavničkih katedri, 25 tabli, 50 tapaciranih nastavničkih stolica, tri kancelarijska stola i tri daktilo stolice.

Koordinator agencije TIKA za Crnu Goru Mustafa Jaziđi rekao je da je cilj TIKA-e da kroz saradnju sa državnim organima Crne Gore zbliži turski i crnogorski narod i pruži ruku prijateljstva svakom dijelu Crne Gore.

Kako je dodao, TIKA je realizovala preko 220 projekata u Crnoj Gori od kojih najviše u sektoru obrazovanja što zaposlene u TIKI naročito raduje.

Direktor OŠ Ibro Skenderović naveo je da je donacija TIKE značajna za modernizaciju nastavnog procesa jer će pomoći u naporima učenika i nastavnog kadra da se postignu još bolji rezultati i uspjesi u svim oblastima rada.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.