14.7.2024 4:17
Breaking News

TIKA finansirala rekonstrukciju ambulanti u DZ Plav i Berane

Koordinator TIKA, Ahmet Altun je rekao da je od formiranja 2007. godine, do danas, Agencija realizovala oko 50 projekata adaptacije, donacije opreme i izgradnje domova zdravlja, u šta je uloženo oko dva miliona eura.

Rekonstruisana očna ambulantu Doma zdravlja Plav i fizikalna terapija u u Domu zdravlja Berane svečano su otvorene.

U njihovu rekonstruisane Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) je uložila 74.000 eura.

Kako je saopšteno iu Ministarstva zdravlja otvaranjem očne ambulante stanovnicima plavske i okolnih opština obezbijeđen je kompletan oftalmološki tretman do operativnog zahvata, za koji se pacijenti dalje upućuju na sekundarni i tercijarni nivo.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović istakao je da je ovo rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Ministarstva zdravlja i agencije TIKA, a koja je jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.

“Naše aktivnosti i u naredenom periodu biće usmjerene na unapređenje uslova u zdravstvenim ustanovama i podizanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima i u tom smislu nam je pomoć i podrška naših prijatelja iz Turske izuzetno značajna“, kazao je Hrapović.

Koordinator TIKA, Ahmet Altun je rekao da je od formiranja 2007. godine, do danas, Agencija realizovala oko 50 projekata adaptacije, donacije opreme i izgradnje domova zdravlja, u šta je uloženo oko dva miliona eura.

“Kroz realizaciju naših projekata, cilj nam je da pružimo ruku prijateljstva naroda republike Turske i da pomognemo Crnoj Gori na svim poljima u njenom razvoju i želim da napomenem da imamo jako dobru i čvrstu saradnju sa Ministrstvom zdravlja”, istakao je Altun.

 

www.vijesti.me

 

Check Also

Otvorena avio linija Podgorica – Ankara

Niskotarifna komanija, Pegasus Airlines saobraćaće ponedjeljkom i petkom na liniji Podgorica – Ankara. “Srećan sam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.