20.7.2024 14:32
Breaking News

TIKA sa 250.000 eura finansira izgradnju uljare kod Ulcinja

Protokol o izgradnji i opremanju uljare u Pistuli u Ulcinju, potpisali su predsjednik te opštine Nazif Cungu, koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA Ahmet Altun, i direktorica Nevladinog udruženja „Maslinari Pistule“ Fahira Kraja

Protokol, vrijedan 250.000 eura, predviđa izgradnju i opremanje moderne uljare u selu Pistula, a potpisivanju je prisutvovao i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip.

– Predsjednik Opštine Ulcinj Cungu zahvalio se organizaciji TIKA na ovoj podršci i pozvao i ostala udruženja maslinara da slijede primjer i svoje projekte prijave kod TIKE. Ambasador Galip je rekao da je podrška razvoju maslinarstva u Crnoj Gori među prioritetnim ciljevima turske razvojne pomoći. Koordinator TIKE Altun je naveo da realizacijom ovog projekta Ulcinj dobija modernu fabriku koja ispunjava sve uslove u vidu kvaliteta prerade i higijenskih uslova. Na kraju, Kraja je upoznala prisutne da njihovo udružnje okuplja oko 50 članova koji u svom vlasništvu imaju oko 11.000 stabala maslina – navodi se u saopštenju iz ulcinjske opštine.

 

Portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.