16.4.2024 12:07
Breaking News

Zenka – Ozdemir: Za kvalitetan suživot neophodno ponavljati dobra iskustva

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka razgovarao je danas sa direktorom turskog kulturnog centra u Podgorici „Junus Emre“, Džihanom Ozdemirom o tekovini zajedničke istorije i razvijajanju prijateljskih međuljudskih odnosa, kulturi, običajima i tradiciji Turske i Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju iz resornog ministarstva, Zenka je, vrjednujući pojam interkulturalnosti, istakao da je za kvalitetan suživot neophodno ponavljati dobra iskustva i učiti iz loših, te da  istorija naših naroda predstavlja nepresušnu riznicu podataka, ali da ne smije imati jednoličan karakter.

– Poštujući sve novine koje je donijelo savremeno doba, moramo imati čvrstu osnovu izgrađenu ipak na poštovanju starih vrijednosti – rekao je Zenka i naveo da je Crna Gora u tome uspostavila dobar balans.

Tokom razgovora je zaključeno da Crna Gora, kao mala država, ima jasne ambicije koje ostvaruje utvrđenom dinamikom, te da je nakon ulaska u NATO alijansu, pokazala rezultat svoje upornosti i odgovornosti u tim nastojanjima.

– Gospodin Ozdemir istakao je važnost predstavljanja i njegovanja dobrih bilateralnih odnosa dvaju država, ali prije svega i naroda u Turskoj i u Crnoj Gori. S tim u vezi, sagovornici su razgovarali detaljnije o planovima za promociju sfere interkulturalnosti i istorijske baštine. Planirano je da prva projektna aktivnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Turskog kulturnog centra „Junus Emre“ bude na regionalnom nivou, dok se njena realizacija očekuje u novembru ove godine – stoji u saopštenju ovog ministarstva.

 

Portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.