14.4.2024 10:46
Breaking News

TIKA uručila vrijednu studijsku opremu Radio Baru

Radio Baru je juče 11 jula 2016 godine svečano data na korišćenje studijska oprema, donacija turske razvojne agencije TIKA, u vrijednosti od 26 hiljada eura. Opremu je predao na upotrebu koordinator TIKE u Crnoj Gori Mustafa Jaziđi, a svečanosti su, pored predsjednika opštine dr Zorana Srzentića i predsjednika SO Bar Radomira Novakovića, prisustvovali predstavnici lokalne uprave, političkih subjekata, članovi Savjeta Radio Bara, prijatelji i saradnici naše informativne kuće.

Direktorka Radio Bara Vesna Šoškić istakla je da je namjera bila da se sa prijateljima “podijelimo radost, nakon više od dvadeset godina, obnove glavne režije i studijske opreme“.

“Radi se o mikseti, najsavremenijoj u Crnoj Gori, čuvene marke ‘Studer’ za glavnu režiju sa namještajem i pratećom opremom – dva kompjutera specijalne konfiguracije, hibridom za telefon u glavnoj režiji, dva CD plejera, laptop, četiri kompjutera i profesionalni foto aparat, vrijedan hiljadu i po eura. Ukupna vrijednost donacije je 26 hiljada eura i ovo je do sada, od osnivanja Radio Bara najveća i najvrijednija obnova režijske i studijske opreme. Koliko je ova donacija za nas dragocjena, govori i činjenica da je mikseta u glavnoj režiji u stvari, srce Radija, sam Radio, jer se sa nje emituje kompletan program, a već je bila toliko izraubovana i zastarjela da smo bili u riziku da program može svakog momenta stati. Ova donacija je došla u finansijskom nepovoljnom trenutku, kada bi bilo teško izdvojiti tolika sredstva za tehničku opremu. Zato smo neizmjerno zahvalni turskoj agenciji TIKA, koja ne samo u Crnoj Gori, ostavlja trajan trag prijateljstva, jer darovi uvijek simbolišu povezanost“, istakla je ona.

Predstavnik TIKE u Crnoj Gori, Mustafa Jaziđi, u svom obraćanju istakao je da Bar za TIKU ima veliku važnost.

“Kao što znate, Islamski kulturni centar u Baru je 2014. godine svečano otvoren od strane TIKE, isto tako pomogli smo i Opštu bolnicu Bar, i u ovom periodu smo odlučili da pomognemo javnom emiteru Radio Bar, koji je veoma bitan za Bar i čitavu Crnu Goru. TIKA je prisutna u skoro svim krajevima Crne Gore i posjetili smo skoro sve opštine, odnosno institucije u Crnoj Gori. Kad smo posjetili Bar, došli smo i ovu instituciju i vidjeli da se Radio Bar sluša u Baru i Ulcinju i pretežno u južnom dijelu Crne Gore. Za vrijeme te posjete vidjeli smo trenutne nedostatke i odlučili da pomognemo na neki način. Za veoma kratko vrijeme smo uspjeli da nabavimo neophodnu opremu koja je potrebna za emitovanje programa – miksete, kompjutera, foto aparata i ostale opreme”, kazao je Jazići, ističući da prati program Radio Bara i čestita rukovodstvu na “emitovanju objektivnog programa za čitav narod Crne Gore”.

Šef finansija Vojislav Tomović uručio je g-dinu Jazićiju i njegovim saradnicima zahvalnice i poklone –knjigu “Bar s druge strane ogledala”, urednika portala Bar info,Željka Milovića i suvenire od maslinovog drveta.

Na donaciji se prigodnim stihovima zahvalio i Rajko Joličić. Simboličnim presjecanjem crvene trake, predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić i Mustafa Jaziđi predali su na korišćenje novu studijsku opremu.

Podršku u cijeloj priči, Radio Bar je imao i od potpredsjednika Skupštine Crne Gore, nekadašnjeg urednika radija, Sulja Mustafića, koji zbog skupštinskih obaveza danas nije prisustvovao svečanosti u Radiju.

“Aktivnost TIKE u Crnoj Gori, kojoj dugujemo veliku zahvalnost, potvrda su stalnog jačajnja međusobnih prijateljskih odnosa Crne Gore i Repubike Turske, na političkom, društvenom i ekonomskom planu.

Još jednom iskazujem zadovoljstvo što se projekat podrške u sferi informisanja građana ostvaruje u Radio Baru, lokalnom javnom servisu u kome sam proveo deceniju svog radnog vijeka, i za koji me vežu mnoge lijepe uspomene i trajne prijateljske veze sa dragim ljudima.

Uredništvu, redakciji, tehničkoj realizaciji i svim zaposlenima čestitam na ovom uspjehu sa uvjerenjem da će najstariji lokalni servis u Crnoj Gori i dalje igrati važnu ulogu u informisanju građana”, stoji, između ostalog, u njegovom telegramu.

“Radio Bar je jedan od najbolje organizovanih javnih servisa u Crnoj Gori, koji je i prvi ušao u proces transformacije. Danas je on i centralni informativni punkt, koji značajno prevazilazi lokalne okvire, jer u sklopu naše kuće radi i portal Bar info, jedan od najčitanijih u državi, dopisništvo TVCG, koje već godinama uspješno radi zahvaljujući podršci i odličnoj saradnji koju imamo sa našim osnivačem-Opštinom Bar. Kroz naše video priloge, koji se emituju na TV CG, ali i našem portalu Bar info, napravili smo na neki način prethodnicu i postali preteča TV Bar, koja će nadamo se, zaživjeti u skorijoj budućnosti”, istakla je direktorka radija, Vesna Šoškić.

Ona je kazala da u okviru radija funkcionišu dopisništva mnogih medija, da je ove godine u funkciju stavljen i predajnik na Možuri i proširena čujnost, uz podršku osnivača, na onaj dio opštine koji je godinama čekao naš signal-Mrkojeviće, Vladimir, Ulcinj i pogranični dio Albanije.

“Predajnik na Možuri i nabavka nove režijske i studijske opreme obilježili su ovu godinu, a ono što mi možemo da obećamo i opravdamo, i ovu donaciju, i ukazano povjerenje jeste da ćemo dalje raditi na unaprijeđenju programa, njegujući uravnoteženu uređivačku politiku i tradicionalno dobre međuljudske, međuetničke i međuvjerske odnose u našem gradu, trudeći se da budemo istinski javni servis svih građana”, kazala je ona, zahvalivši na podršci prijateljima, koji su pomogli da se okreče i urede prostorije Radija, kako bi “nova tehnika zablistala u punom sjaju” – kompaniji E-plus i majstoru Deniju, kao i svima zaposlenima.

www.barinfo.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.