03.3.2024 19:04

Tržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Turske (TURSAB) organizovala je webinar za preko šezdeset predstavnika najznačajnijih turskih turoperatora i agencija.

Kako su saopštili iz NTO webinar su otvorili ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, koja je u svom uvodnom izlaganju predstavila Crnu Goru kao zemlju sa nevjerovatnom prirodom i tom prilikom pozvala sve prisutne učesnike iz Turske da je posjete.

“Ambasador Crne Gore u Turskoj, Periša Kastratović, je tokom obraćanja učesnicima webinara istakao da je Republika Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da turski privrednici pokazuju sve veće interesovanje za nove investicije u našu zemlju koju vide kao atraktivnu turističku destinaciju”, navodi se u saopštenju.

Važnost turskog tržišta, kako je rekao Kastratović, pokazuje upravo organizacija ovog događaja i istovremena posjeta ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Turskoj.

Kako su naveli, učesnicima webinara ispred Udruženja turističkih agencija Turske (TURSAB) obratila se članica Izvršnog odbora, Nalan Yeşilyurt, a nakon toga predstavljena je turistička ponuda destinacije kroz prezentaciju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Priliku da, pored NTOCG, predstavnicima turskih agencija i turoperatora predstave svoju ponudu imali su i Skijališta Crne Gore, nacionalna avio kompanija Air Montenegro, kao i lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Kolašina i Žabljaka.

“U cilju što efektivnijeg predstavljanja destinacije u Turskoj, NTOCG, planira već početkom novembra organizaciju studijske posjete zainteresovanih turskih agencija i turoperatora”, zaključuje se u saopštenju.

www.cdm.me

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.