08.12.2021 0:29
Vijesti
Home » ANALIZE » Tržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju
Tržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Tržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Turske (TURSAB) organizovala je webinar za preko šezdeset predstavnika najznačajnijih turskih turoperatora i agencija.

Kako su saopštili iz NTO webinar su otvorili ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, koja je u svom uvodnom izlaganju predstavila Crnu Goru kao zemlju sa nevjerovatnom prirodom i tom prilikom pozvala sve prisutne učesnike iz Turske da je posjete.

“Ambasador Crne Gore u Turskoj, Periša Kastratović, je tokom obraćanja učesnicima webinara istakao da je Republika Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da turski privrednici pokazuju sve veće interesovanje za nove investicije u našu zemlju koju vide kao atraktivnu turističku destinaciju”, navodi se u saopštenju.

Važnost turskog tržišta, kako je rekao Kastratović, pokazuje upravo organizacija ovog događaja i istovremena posjeta ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Turskoj.

Kako su naveli, učesnicima webinara ispred Udruženja turističkih agencija Turske (TURSAB) obratila se članica Izvršnog odbora, Nalan Yeşilyurt, a nakon toga predstavljena je turistička ponuda destinacije kroz prezentaciju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Priliku da, pored NTOCG, predstavnicima turskih agencija i turoperatora predstave svoju ponudu imali su i Skijališta Crne Gore, nacionalna avio kompanija Air Montenegro, kao i lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Kolašina i Žabljaka.

“U cilju što efektivnijeg predstavljanja destinacije u Turskoj, NTOCG, planira već početkom novembra organizaciju studijske posjete zainteresovanih turskih agencija i turoperatora”, zaključuje se u saopštenju.

www.cdm.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.