19.4.2024 23:43
Breaking News

Turci promijenili pravilo: Svih 11 fudbalera na terenu mogu biti stranci

Turska fudbalska federacija (TFF) saopštila je nova pravila u vezi sa brojem stranih igrača u turskim klubovima, koja će stupiti na snagu od naredne sezone.

Predsjednik TFF-a Jildirim Demiroren je u Istanbulu izjavio da će od naredne sezone u turskoj Super ligi klubovi imati pravo da među 28 igrača posjeduju 14 stranaca, odnosno da u sastavu za jednu utakmicu od 18 igrača mogu imati 11 stranaca, s tim da svih 11 stranaca može sačinjavati ekipu na terenu.

Demiroren je kazao kako je ovo jedan od najvećih koraka kada su u pitanju promjene koje je pokrenula Federacija te dodao da se na ovaj način želi pružiti prilika i mladim talentima.

“Zbog toga smo odlučili na izmjenu u pravilu oko stranih igrača. Stvarni cilj ove izmjene jeste ukloniti granice za strane igrače, odnosno podsticati domaće igrače. Zbog toga ovu izmjenu ne nazivamo ‘pravilo stranaca’, već ‘pravilo domaćih igrača'”, rekao je on.

Podsjetio da će ova pravila važiti od naredne sezone.

“Stanje u klubovima po pitanju domaćih i stranih igrača će biti pola-pola. Dakle klub će moći imati 14 domaćih i 14 stranih igrača. Među 14 domaćih fudbalera, dva će morati biti iz podmlatka kluba te četiri igrača koji su stasali u Turskoj. Turski igrači koji nastupaju za reprezentacije drugih zemalja će imati status stranog igrača. U sastavu za utakmicu od 18 fudbalera 11 njih će moći biti stranci i svi će moći izaći na teren. Postoji obaveza da jedan golman mora biti domaći igrač”, rekao je Demiroren.

Predsjednik TFF-a je na kraju naglasio kako su poduzeti revolucionarni koraci u turskom fudbalu te kazao kako se nada da će ove promjene dovesti turski fudbal na još bolju poziciju.

Podsjećamo, prema trenutnim pravilima TFF-a, turski klub među 28 igrača može imati svega 10 stranih igrača, a u sastavu ekipe za jednu utakmice među 18 igrača šest njih mogu biti stranci.

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.