16.7.2024 5:58
Breaking News

Turska firma Celticoglu izvodi radove u Tivtu

Radnici firme Ćeltićoglu počeli su radove na sanaciji dijela Jadranske magistrale u Zelenici na ulazu u Luku.

Ta turska kompanija izvodi radove na izgradnji kolektora na hercegnovskoj rivijeri. Pred početak turističke sezone radnici  nikšićke firme Semper koji su bili angažovani na izgradnji kolektora, kao pod izvođač, nakon ugradnje kanalizacionih cijevi u trup magistrale, bili su zaduženi za sanaciju tog dijela saobraćajnice.

I nakon polaganja asflalta ostala je “stara boljka”-  stvaranje ogoromne lokve na magistrali čak i kada je padala slabija kiša.

Mještani Zelenike, ali i vozači su zbog toga negodovali. Pavle Ječmenica iz  nadzorne firme Dalemje kazao da su izvođaču i ranije dali nalog da se radovi moraju završiti prema ugovoru.

Dok radovi budu trajali, saobraćaj magistralom će se odvijati naizmjenično samo jednom trakom. Završetak radova očekuje se za deset dana.

Izgradnja kolektora i vodovodne mreže duž Hercegnovske rivijere započeta prije dvije godine, ne samo da mnogo kasni, već i izaziva nevolje vlasnicima kuća uz obalu.

Nenad Lakonić iz Bijele traži da mu se nadoknadi šteta zbog pukotina koje su izazvali radovi na njegovoj  kući i parkingu. Po Ugovoru o gradnji ovog kapitalnog projekta  podrazumijeva da izvođač mora sve vratiti u prvobitno stanje.

Izgradnja kolektorske mreže koja podrazumijeva postavljenje 30 km cijevi od Bijele do Herceg Novog, sa 13 pumpnih stanica-povezanih sa budućom fabrikom za preradu otpadnih voda i podvodnim ispustom odmiče veoma sporo i uz dosta problema.

Opština taj projekat vrijedan 30 miliona eura definiše kao posao vijeka. Izvođač i Opština građane  pozivaju na strpljenje i razumijevanje koje je već davno potrošeno.

Posao je tek na pola, a kasni se već godinu. Novi rok je februar naredne godine, ali ako izvođač ovako nastavi, biće dobro  ako budu okončani i do početka turističke sezone.

 

http://www.vijesti.me/

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.