19.7.2024 22:34
Breaking News

Turska poljoprivreda najrazvijenija u Evropi

Turska je, prema riječima turskog ministra finansija Mehmeta Simseka, najrazvijenija zemlja u Evropi u poljoprivredi, a po razvijenosti, u svijetu zauzima sedmo mjesto.

On je kazao da je budžet izdvojen za podršku poljoprivredi ove godine povećan 17,8 odsto u odnosu na budžet prošle godine, odnosno da je sa 11,1 milijardi turskih lira (TRY) povećan na 13,1 milijardu, prenosi Biznis.ba.

“U 2002. godini, budžet izdvojen za poljoprivredu bio je samo tri milijarde TRY. Sada smo, u tom pogledu, najrazvijenija država u Evropi, a u svijetu smo sedma zemlja”, kazao je Simsek.

On je naveo da Ministarstvo finansija ulaže napore kako bi smanjilo poreske troškove za građane. Simsek je rekao da ipak uzimaju u obzir i negativne posljedice smanjenja poreza u odnosu na ostale poreske prakse.

“U okviru toga, postoji projekat koji vodimo kako bi poljoprivrednicima osigurali gorivo i kako bi ih oslobodili plaćanja poreza”, dodao je Simsek.

Check Also

Kalkavan: Turske investicije u Crnoj Gori porasle za 150 miliona što pokazuje da vjerujemo u stabilnost i prosperitet vaše zemlje

Potencijal saradnje između Republike Turske i Crne Gore je ogroman i još uvijek nije dovoljno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.