24.9.2023 11:39
Breaking News

Turska poljoprivreda najrazvijenija u Evropi

Turska je, prema riječima turskog ministra finansija Mehmeta Simseka, najrazvijenija zemlja u Evropi u poljoprivredi, a po razvijenosti, u svijetu zauzima sedmo mjesto.

On je kazao da je budžet izdvojen za podršku poljoprivredi ove godine povećan 17,8 odsto u odnosu na budžet prošle godine, odnosno da je sa 11,1 milijardi turskih lira (TRY) povećan na 13,1 milijardu, prenosi Biznis.ba.

“U 2002. godini, budžet izdvojen za poljoprivredu bio je samo tri milijarde TRY. Sada smo, u tom pogledu, najrazvijenija država u Evropi, a u svijetu smo sedma zemlja”, kazao je Simsek.

On je naveo da Ministarstvo finansija ulaže napore kako bi smanjilo poreske troškove za građane. Simsek je rekao da ipak uzimaju u obzir i negativne posljedice smanjenja poreza u odnosu na ostale poreske prakse.

“U okviru toga, postoji projekat koji vodimo kako bi poljoprivrednicima osigurali gorivo i kako bi ih oslobodili plaćanja poreza”, dodao je Simsek.

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.