18.7.2024 4:44
Breaking News

Turkish airlines najbolja aviokompanija u 2013. godini

Magazin “Air Transport News” proglasio je tursku aviokompaniju Turkish Airlines (THY), najboljom aviokompanijom u 2013. godini.

“Air Transport News” je, prema rezultatima procjene na temelju rasta, proglasio Turkish Airlines najboljom aviokompanijom u ovoj godini.

Svečanosti dodjele nagrada u Montrealu prisustvovao je i generalni direktor Turkish Airlinesa Temel Kotil. On je po povratku iz Kanade, u izjavi za agenciju Anadolija rekao da, u odnosu na svoje konkurente, Turkish Airlines pruža 30 posto jeftinije usluge.

“Turkish Airlines je najjeftinija aviokompanija u Evropi, kada su u pitanju cijene avionskih karata. Ono što je naš cilj za 2020. godinu, jeste ostvariti broj od dvije hiljade letova dnevno, odnosno udvostručiti broj naših putnika. U 2020. godini posjedovat ćemo ukupno 370 aviona, a kada su u pitanju prihodi, druga smo po veličini grupacija u Turskoj”, rekao je Kotil.

(Agencija Anadolija)

Check Also

Kalkavan: Turske investicije u Crnoj Gori porasle za 150 miliona što pokazuje da vjerujemo u stabilnost i prosperitet vaše zemlje

Potencijal saradnje između Republike Turske i Crne Gore je ogroman i još uvijek nije dovoljno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.