19.4.2024 22:41
Breaking News

Turska Ziraat banka želi da otvori filijalu u Crnoj Gori

Ministar finansija dr Radoje Žugić primio je danas u posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori, g-dina Mehmeta Niyazi Tanilira i direktora turske Ziraat banke u Bosni i Hercegovini, g-dina Ali Rizu Akbasa – saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom Crne Gore i Turske, sagovornici su konstatovali da postoji potencijal za njeno intenziviranje, što je pokazao i primjer privatizacije nikšićke Željezare.

G-din Ali Riza Akbas prenio je interesovanje turske Ziraat banke da započne poslovanje u Crnoj Gori, kroz otvaranje supsidijara/filijale, i da, na taj način, podrži preduzetništvo i investicije u našoj zemlji. Ziraat banka, koja je najveća državna banka Republike Turske, afirmisana je kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj, a Ziraat mrežu, pored banke, čine osiguranja, leasing, investiciono-osiguravajuci fondovi i dr.

U cilju razmatranja mogućnosti za implementaciju ove ideje, sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju u narednom periodu.

Check Also

Pegasus Airlines otvorio novu liniju Izmir – Podgorica

FOTO: Aerodromi Crne Gore Turska low cost aviokompanija, Pegasus Airlines otvorila je novu liniju Izmir …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.